Irak+London=Nonsens

Ytterligare en politiker ansluter sig till förneklelseligan, denna gång Donnie Rumsfeld. Nåväl, vem kunde tro annat.

”Some people seem confused about the motivations and intentions of terrorists and about our coalition’s defense of the still young democracies in Afghanistan and Iraq,” Rumsfeld said in a speech to the Los Angeles World Affairs Council.

”They seem to cling to the discredited theory that the recent attacks in London and elsewhere, for example, are really in retaliation for the war in Iraq or for the so-called occupation of Afghanistan,” he added. ”That is nonsense.”

Kort sagt: de som tror att självmordbomberna i London är en hämd för kriget i Irak är förvirrade. Det är nonsens. Jaha? Al Quaidas andreman Al-Zawahiri lät meddela att det var så, en av de infångade bombarna påstod själv det, 58% av engelska muslimer tillfrågade av ICM för The Guardian i slutet på juli trodde ”starkt” på det. Inte bara muslimer tror det heller för den delen, utan hela ”extremvänstern” och ”terroristkramarna”.

Rumsfelds och hans kollega Jack Straws uttalanden är förstås helt i sin ordning i enlighet med den vanliga twistade politiska logiken men om man skall föra den till sin spets betyder det att krigen i Afghanistan och Irak inte har något att göra med den 11 september. Det hade ju många i för sig redan ganska klart för sig. Själva tror jag att inte att koalitionsledarna är förvirrade. De försöker medvetet lägga ut ännu fler dimridåer. Kan man polarisera lite till kan man köpa sig tid och kanske ändå inte förlora nästa val.

Tyvärr leker dom med oskyldiga människors liv i samma veva.