Juan Coles Informed Comment

En av anledningarna till att jag började ge mig in i blogosfären var svårigheten att hitta informativa, analyserande, liberala, amerikanska artiklar om kriget i Irak. Vissa av de bloggare som jag då ramlade över kollar jag fortfarande upp så snart jag har tid. En bloggare som jag ständigt återkommer till är Juan Cole. Cole, som bland bland annat skriver för The Nation, är professor i historia på University of Michigan och hans forskning och böcker handlar om moderna Islamistiska rörelser, Jihad och Shiiterna i Iran och Irak. På IC hittar man perspektiv på kriget mot terrorn som är svåra att hitta någon annanstans. Juan Coles postning i dag är inget undantag även om den är mer av ett smörgåsbord än de långa artiklar som han vanligtvis publicerar. Detta är amerikansk liberal (liberal i den amerikanska meningen) bloggning när den är som bäst om någon skulle fråga mig. Sen att sidan ser ganska b ut kan man förlåta honom många gånger om.