Stötta alla som vill bli av med sitt TV-beroende!

Djupt inspirerad av gårdagens diskussion med Jinge m.fl sätter jag nu igång med en kampanj för att minska lidandet i samband med övergången till digital-TV nätet och ge stöd till de personer som vill sluta att titta på TV men känner obehag inför ett sådant drastiskt steg. Jag tror att det är många därute i stugorna som länge kännt att TV-n tar alldeles för stor del av deras tid, att de slutar upp att umgås med sina nära och kära och att reklamen och de ofta undermåliga program som erbjuds urholkar deras livsglädje. För dessa människor borde man upprätta olika former av stödorganisationer som kan underlätta övergången till ett TV-fritt liv. Precis som Jinge vittnade om i går kan övergången lätt leda till abstinens den första tiden och då bör det finnas ett nätverk till hands som kan supporta den som vill sluta. Att trappa ner TV-tittandet kan vara svårt och det bästa är ofta att bestämma ett stoppdatum någon månad i förväg och förbereda sig noga. På stoppdatumet hivar man helt sonika sin TV-apparat i grovsopen eller liknande avskrädesutrymme.

För dom som har försökt att slänga ut TV-n i flera år utan att lyckas kan det krävas stöd för att våga ta steget. För att hjälpa dessa personer kan man starta en hotline med ett betalfritt 020 nummer. Det är bara att ringa så kommer två personer och bär ut din tv till grovsoprummet eller närmaste container. Om du vill ha ett mer effektfullt avslut kan TV-n med fördel kastas från fönster eller balkong. Supportpersonerna tar då med extrahjälp som spärrar av och vaktar gatan och ser till att ingen blir skadad medan apparaten hivas ut på sin sista färd mot trottoaren.

För att manifestera starten på kampanjen inbjuds alla som vill bli av med sina TV-apparater att ta med den till Sergels Torg i Stockholm den 1:a oktober kl 13.00 för att i en gemensam manifestation slänga dem unisont i backen.

Bildkälla