Vi sjunker i skit och Frankrike står på våra axlar

Ett klipp från dagens the Guardian. Inte så mycket att kommentera: snacket står Ali och hans kompis för.

”It’s so easy,” said Ali, 16. ”You need a beer bottle, a bit of petrol or white spirit, a strip of rag and a lighter. Cars are better, though, when the tank goes. One of you smashes a window, the other lobs the bottle.”

Ali’s friend was an Arsenal fan: ”Thierry Henry, man! But he never scores for France.” Does he feel French? ”We hate France and France hates us,” he spat, refusing to give even his first name. ”I don’t know what I am. Here’s not home; my gran’s in Algeria. But in any case France is just fucking with us. We’re like mad dogs, you know? We bite everything we see. Go back to Paris, man.”

Sylla summed it up. ”We burn because it’s the only way to make ourselves heard, because it’s solidarity with the rest of the non-citizens in this country, with this whole underclass. Because it feels good to do something with your rage,” he said.

”The guys whose cars get torched, they understand. OK, sometimes they do. We have to do this. Our parents, they should understand. They did nothing, they suffered in silence. We don’t have a choice. We’re sinking in shit, and France is standing on our heads. One way or another we’re heading for prison. It might as well be for actually doing something.”

7 reaktioner till “Vi sjunker i skit och Frankrike står på våra axlar”

 1. Varför dessa citat?
  Det finns en del bra saker. Hon som säger att det handlar om solidaritet.
  Och han som säger att de sjunker ner i skiten.
  Och du får vatten på din kvarn av han som säger att han är algerier
  och det är hans hem. Men han säger också att de är som galna hundar.
  Och det är en som säger att bensinbomber är häftigt.

  Men måste det ändå inte vara demokrati – världsvid sådan som måste vara vårt mål?
  Vi måste ha konstruktiva förslag – inte bara destruktiva förslag.
  Mitt förslag är regelbundet återkommande beslutande folkomröstningar.
  Det behöver inte betyda att alla förslag ska det röstas om.
  Politiker och partier behövs och länder behövs.
  Men dessa politiker och journalister måste lyssna på folket – och folk ska inte behöva använda bensinbomber för att få politikerna att lyssna.
  Det är mycket bättre att alla får tre beslutande knappar – JA, NEJ, AVSTÅR – knappar vi kan trycka på några gånger om året i utrikes- och inrikespolitiska frågor. Så att vi själva och politikerna får redan på opinionen och att opinionen kan styra.

  Nu är det 0,04 promille av befolkningen – de 349 riksdagsledamöterna i Sverige – som har tre knappar som de kan besluta med. De får lov att dela med sig – tycker jag – tycker inte du det?

  MELODIFESTIVALEN – där finns principen – regelbundet återkommande beslutande folkomröstningar – men det finns så många andra frågor vi måste få vara med och besluta i, eller hur?

  Förut fanns en jury i Melodifestivalen – ett slags musikriksdagsledamöter – en elit som tyckte att de hade bättre smak än Svensson – det systemet – det elitokratiska systemet är avskaffat i Melodifestivalen. Vi måste gå vidare avskaffa riksdags-elitokratin – representativismen – manipulativismen. Hoppas du en dag nappar på det här med verklig demokrati!

  Det är först när människor får beslutanderätt… som de blir intresserade… av politik… nu fylls ju deras hjärnor och hjärtan av helt andra saker… titta på medias löpsedlar hur journalisterna behandlar sina medmänniskor. Med beslutande knappar åt var och en tror jag att media måste skärpa sig… börja behandla människor som vuxna inte som barn…

  Bensinbomber är inte den rätta vägen!
  Sen behövs det lite meditation också så vi kommer bakom språkets fälla – som ser till att dela upp världen i en massa små bitar – så att vi till slut inte känner igen den egna goda viljan hos andra människor. Vi måste skaffa oss en upplevelse av att världen är en – att allting hänger ihop – genom att sitta ner med bena i kors en stund varje dag… Har du testat? Det hjälper inte att bara i ord formulera att allting är ett. Det måste upplevas!
  Tjugo minuter med bena i kors och du kommer att hitta något nytt… en ny upplevelse…

 2. Och det gäller också i ekonomiska frågor – först när vi har regelbundet återkommande beslutande folkomröstningar så kan vi få riksbanken att ändra sitt mål – inte som nu – de försöker hålla nere inflationen – dansar kring guldkalven. Utan jag tror att människor röstar fram en annan målsättning för riksbanken – att de ser till att hålla nere arbetslösheten istället, eller vad tror du? Riksbanken hade ju det som mål tidigare – sen genomförde tre personer en statskupp i november 1985 – med demokrati – regelbundet återkommande beslutande folkomröstningar – hade aldrig den här statskuppen kunnat genomföras – men det går att införa demokrati – bara människor förstår sitt eget bästa – lyckas ta sig ur den tvångströja – den hjärntvätt – som den nuvarande användningen av ordet demokrati innebär. Det är elitokrati vi har nu – inte demokrati!

  Och det här gäller för Frankrike i ännu högre grad – Frankrike är ju en byråkratisk centralstat – med en elit som styr – en elit som har gått på de ”fina” universiteten. Men Sverige är på väg åt det hållet – sen 1985!
  Eller sen den gången vi röstade på vänstertrafik – men politikerna tyckte åt oss – några år senare att högertrafik var bäst för oss – de lät oss inte rösta en gång till – de beslutade över våra huvuden – elitokrater!

 3. Se hur media behandlar oss – Aftonbladet sprider idag Bush nyhet utan några kommentarer:
  Deras mål: Vita huset

  De låter Bush bygga vidare på sin rövarhistoria 11 september 2001. Varför gör Aftonbladet så? Är de helt samvetslösa? Handlar det bara om oljerikedommar för dem?

  Varför tar inte Aftonbladet och övriga media och avslöjar Bush rövarhistoria 911 istället? Kan inte dessa journalister förstå att om PNAC – Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz med flera i september 2000 ville ha:
  ”some catastrophic and catalyzing event – like a new Pearl Harbor”
  Och sen Bush skriver i sin dagbok 11 september 2001:
  ”The Pearl Harbor of the 21st century took place today.”

  Och han när han fått viskat i sitt öra:
  AMERICA IS UNDER ATTACK!
  Ingenting gör utan sitter kvar i skolsalen och låter barnen läsa en saga om en get.

  Förstår inte då dessa journalister att det här är skumt – förstår dem inte vilka förövarna är?
  Muhammed Atta och hans kompisar var ju uppspårade av en del av den amerikanska underrättelsetjänsten redan år 2000 med hjälp av dataspaningsprogrammet Able Danger, men de tvingades av Bush förstöra alla sina spaningsresultat och sluta att spana, om inte så skulle de få sparken.
  Pearl Harbor det var Roossevelts rövarhistoria. Han visste att Japan skulle anfalla Pearl Harbor – han hade knäckt deras hemliga meddelanden – men han underrättade ej sina befälhavare på Pearl Harbor. Han ville få den motsträviga amerikanska befolkningen att gå med i andra världskriget.

  Bush avsikt med sin rövarhistoria – 911 – det nya Pearl Harbor – är att få USA:s befolkning att ställa upp på hans och PNAC:s – de nekonservativas – fjärde världskrig.

  Kan inte journalister förstå detta? Kan inte Jan Guillou och Bodström förstå detta? Varför ska vi behöva utsättas för Bush hjärntvätt – hans rövarhistoria – Varför säger inte Aftonbladet – media ifrån? Och det här är fan i mej mycket värre än Frankrike och bensinbomber – Bush planerar ju ett kärnvapenkrig – total global military dominance som PNAC säger – Finns det ingen självbevarelsedrift hos dessa journalister och politiker?
  Här får den som vill söka på det här med det nya Pearl Harbor lite tips för att själv bilda sig en uppfattning: 11september2001.blogspot.com

  Mr Brown, hur ska det gå att väcka journalister och övriga människor ur hjärntvätten? Jag bara undrar. Något bra förslag?

 4. Är det den här statistiken som tystar journalisters och politikers samveten – som får Guillou och Bodström att inte vilja känna till PNACs new Pearl Harbor och Bush dagboksanteckning 11 september 2001 om att det nya Pearl Harbor genomförts som förklarar hans fullständiga nonchalans av att få höra; AMERICA IS UNDER ATTACK! Är det den här statistiken som får Aftonbladet, Bodström, Guillou och övriga media att fortsätta gå på Bush rövarhistoria – hans new Pearl Harbor?

  Oil consumption by and for each person

  Country Barrels of oil per
  person annually
  United States 23.4
  Japan 14.0
  Spain 13.8
  Mexico 6.0
  Brazil 3.5
  China 1.5
  India 0.8

  • Source: Simmons & Company International.

  Om det är så – så är det bara att vänta på kärnvapenkriget – Rysslands nya kärnvapen STILETTO med MIRV och Kinas uttalande om att fortsätter USA att expandera så blir de tvugna att sätta in kärnvapen.

  Vad tänker dessa som borde tänka? Dessa journalister och politiker sviker ju oss totalt! När de vidarebefodrar Bush rövarhistorier okritiskt – utan att berätta sanningen om Bush nya Pearl Harbor – 911.

 5. Du citerar franska invandrarungdomar från Algeriet som kastar bensinbomber. Dessa vet hur de blir behandlade i det franska samhället – men de gör fel när de kastar sina bensinbomber – de kan ju läsa och skriva eller hur!
  De behöver använda sina läs- och skrivfärdigheter för att skaffa sig lite mer kunskap. Det är inte lätt, men det går. Och övriga befolkningen måste också bättre på sina kunskaper. De flesta är ju helt okunniga till orsakerna till de tre världskrig som varit och det fjärde som startades 11 september 2001 enligt PNAC.
  Sykes-Picot avtalet – knappt någon känner till det – men det visar på orsaken till första världskriget – det handlar också om Rotschilds och Rockefellers kanp om Baku-oljan och att Tyskland och England bytte från kol till olja för att driva sina krigsfartyg och de hade inte oljan själva.
  Mer om det kan du lära dig söka på här: 11september2001.blogspot.com

  Och den här artikeln om andra världskriget och Hitlers önskan att återigen få tag på Baku-oljan är också läsning som får en att förstå – så att man kan argumentera med ord och inte med bensinbomber – kunna förstå Bush nya Pearl Harbor – som började med att Roosevelt såg till att Japan inte fick någon olja så att Japanerna skulle bli förbannade och göra sitt anfall…
  Allt detta om oljan borde naturligtvis media upplysa oss om – men de sviker oss. Och politikerna sviker oss! Det finns alternativ till oljan – men där sviker också media och politiker oss. Som sagt det kanske bara är att vänta på smällen… eller?

 6. Frankrikes kolonisation av Algeriet – handlar inte det också om oljan? Du får Googla på det!

  Det finns alternativ till det här svarta guldet – solenergi! i olika former – är det inte där de tre beslutande knapparna till alla skulle göra susen. Vi skulle kunna tillsammans besluta att upphöra med den här oljeanvändningen som leder till så mycket elände – satsa pengarna på solenergi – Sverige är bäst på solceller i världen! Det bästa utbytet – de har snackat om att bygga en fabrik i Uppsala – har de satt spaden i jorden än? Googla på det!

  Och vi kunde ha en beslutande folkomröstning om hur många som ska få motmedel mot fågelinfluensan! Nu har 0,04 promille demokraterna – de 349 riksdagsledamöterna satt upp sig själva och några andra på listan för att få motmedel mot fågelinfluensan – men den listan är en dödslista – som visar deras rätta ansikte – 99 procent av befolkningen ska inte ha något motmedel mot fågelinfluensan enligt dessa som påstår sig vara demokrater – de är elitokrater och inget annat – elitokrater med dödslistor – är det deras recept på att en miljon svenskar ställts utanför arbetsmarknaden?

  Vi behöver alltså se till att principen som gäller i Melodifestivalen också kommer att gälla i alla andra frågor – en människa en röst vid regelbundet återkommande beslutande folkomröstningar.

  Är inte det bättre än bensinbomber, Mr Brown och alla andra?

 7. Hitler was determined to capture the oil fields of the Caucasus including those in Maikop (Russia) and Grozny (Chechnya). But most of all, he wanted Baku. Hitler was obsessed with oil. He read about it, talked about it, and knew the history of the world’s major oil fields. If he captured the oil of the Caucasus-along with the ’black earth,’ farmlands of the Ukraine, he was convinced that the German empire’s New Order would be self-sufficient within its own borders and thus invulnerable.

  Det här känns bekant på något sätt – liknar den här Bush med sitt nya Pearl Harbor:
  ”The Pearl Harbor of the 21st century took place today.”
  Det nya Pearl Harbor som Cheney, Rumsfeld, Wolfowitz i PNAC – Project för a New American Century hade önskat sig ett år tidigare i september 2000.

  Och kanske svenska politikers och journalisters uppträdande från den tiden också känns igen – hur de smilade och teg inför Hitlers framfart. Där Karl Gerhard försökte få dem att resa på ryggen när han sjöng om den ökända hästen från Troja.

  Det går kalla kårar längs ryggraden när Bodström och Guillou är ense om att sälja Bush rövarhistoria om det nya Pearl Harbor – alltså 11 september 2001 – och när övriga politiker och journalister tiger om sanningen.

  Det behövs nya sånger – många nya sånger – som får dessa politiker och journalister att räta på ryggen – säga sanningen om Bush lögner – om hans nya Pearl Harbor.
  Och svenska folket – franska folket – alla folk behöver skaffa sig demokrati – få besluta själva – få egna tre knappar – JA, NEJ, AVSTÅR – för att besluta om vår gemensamma framtid – slippa den elit som svikit oss – som är på väg att föra oss in i kärnvapenkriget.

  Och vi kan behöva sätta oss på ändan en stund varje dag med bena i kors för att själva uppleva att världen hänger ihop – förstå att de tankar och känslor som splittrar oss – låter politiker och journalister splittra oss i grupper finns det något – en upplevelse av allt hänger ihop – som vi kan använda för att göra världen mer balanserad – göra oss till diktare och sångare själva – så att vi kan sjunga våra egna visor – slipper få höra Bush lögnaktiga – falska visa – om det nya Pearl Harbor – 11 september 2001. Låter oss slippa höra Bodström och Guillou sprida Bush nya Pearl Harbour lögn.

Kommentarer är stängda.