Bloggröra – det kommer mera

Det är svårt att låta bli att kommentera det senaste inte helt smickrande fokus som hamnat på bloggosfären. Först släpper Johan Ingerö m.fl. ut skvaller om Lars Danielsson som får drastiska konsekvenser, sedan tvingas Ingerö under hot om åtal för förtal (som DN skriver) att stänga sin blogg, eller om han nu gör det självmant som han själv påstår. Men inte nog med det Ingerö raderar sin blogg från Blogger vilket gör att namnet finns tillgänligt, vilket i sin tur påpassligt utnyttjas av okända meningsmotståndare som gör en bloggnapping och helt sonika gör en kopia av Right Online fast med ett helt …hrmm… annat innehåll. Nu riskerar säkert dessa i sin tur åtal av något slag. Jag har nämligen svårt att tro att Ingerö inte kommer att försöka vidta åtgärder. Bra för blogosfären? En engångsföreteelse? Njae. Tyvärr tror jag att vi kommer att få se mer av sånt här. Det är valår i år och man kan undra om det inte sitter en del skrupelfria valstrateger ute i partierna och undrar hur de skall kunna utnyttja bloggarna för att få ut sådan information som är lite för ”dirty” för vanlig media. Tyvärr var nog det här bara början på val-snasket i blogistan. Vad som händer framme i september kan man bara gissa, men jag skulle vilja citera en anonym aktivist som en gång sa till mig att: ”After all, we all know that politicians are the scum of the earth.” Jag får väl be alla rättfärdiga politiker om ursäkt för den avslutningen.

Magnus Ljungqvist skriver om skvallret i blogosfären i Expressen

Andra bloggar om: , , ,

4 reaktioner till “Bloggröra – det kommer mera”

 1. Fast varför är bloggosfären en enhet med gemensamt ansvar för bloggar i allmänhet?
  Vad hindrar en bloggare från att vara totalt väsenskild från en annan bloggare? Till exempel kan ju en bloggare fullständigt skita i Ingerö, skvaller, Danielssons jullov och annat trams? Bara skriva om väsentligare saker? Utan att snegla på Bloggtgoppen, sidanvisningar och kommentarer?
  Visst är det frestande att gå upp i vind med journalisterna i sin ofrihet! Istället för att kvällstidningarna tar intryck av bloggarnas självständighet väljer vissa bloggare att ta efter de ngt infantila och kollektivistiska drevtänket från kvällspressens-vinklingar på samtidshistorien. Men vems val är det egentligen?

 2. Jag håller med dig i stort. Man måste alltid göra sin grej, välja vem man kommunicerar med och hur man gör det. Blogosfären är så stor nu att den inrymmer allt.

  Däremot tycker jag att ”cirkus ingerö” är intressant för mig som politisk bloggare ur ett moraliskt/demokratiskt perspektiv. Magnus sätter fingret på detta på ett bra sätt. Jag har inte ansvar för alla bloggare men risken som jag ser det är att det utmärkta forum som bloggarna ändå utgör kan komma att utnyttjas och kanske till slut blir betraktat som en politisk avskrädeshög. Det vore synd.

 3. Fast måste någon ta till så fula och grovt svepande ”attacker” mot en ”bloggosfär” då är man nog lite hotad!
  I sin auktoritet och i sitt tolkningsföreträde! Det borde vara möjligt med en korsbefruktning i stället för ställningskrig mellan bloggosfär och etablerad opinionsbildning!
  Det är sannerligen ett demokratiskt övertag att inte vara så kräsen och sparsmakad med sällskapet!? För vad är egentligen ”politisk avskrädeshög”?
  Är det någon som inte borde ha rösträtt? Vilka ”fina” och rena människor skriver och läser Excessen och Aftonblaskan!?
  Dags för större självförtroende och mindre komplex hos bloggarna tror jag.

 4. Nu måste jag säga att jag inte hänger med i svängarna. Menar du att jag attackerar blogosfären? ”fina” och rena människor?

  Jag pratar om grov partipolitisk smutskastning och inte om media vs blogosfären. Visst. Jag borde kanske inte ha använt ordet a**********g så lättvindigt, om du reagerar på det, men jag tror att du förstår vad jag menar 🙂

Kommentarer är stängda.