Demonstration mot kriget i Libanon

Jag ramlade i går rakt in i en demonstration mot Israels krig i Libanon vid Potsdamer Platz i Berlin. Det är alltid vanskligt att försöka uppskatta antalet människor i en massa men jag skulle säga att ungefär tvåtusen människor gick i tåget. Intressant att notera är att väldigt få Hezbollah-flaggor förekom (mest Libanesiska och Palestinska) och att bara ett fåtal sympatidemonstrerande tyskar syntes i tåget. Några få bilder av Nasrallah syntes här och där, medan Bush nuna faktiskt var mer flitigt förekommande med den mindre smickrande titeln ”Terrorist No 1”. Här är några bilder från tåget och samlingen vid Potszdamer Platz. Och just det, glöm bilderna av rasande människohopar som vi är vana vid att se från mellanöstern. Det här var en mycket städad demo. Glöm KPML(r)-arnas fanor. Visst fanns det flaggor från solidariserande vänsterorganisationer i tåget och linksruck.de verkar ha varit en av organisatörerna, men de verkade för denna dag vara i marginalen. Berlin är förvisso beryktat för sina våldsamma demos, men det här var mer av en familjetillställning. Vilket tycks logiskt. Det är trots allt i första hand civila familjer som drabbas av kriget. De är de som borde protestera.
Andra bloggar om: , , ,