Bomber och granater

Brittiska terrorister grips innan deras långt gångna planer på att ”fira” ettårsdagen av 911 skall sättas i verket, bomberna fortsätta falla i Libanon och norra Israel. Och någon brandbombade min vännina C:s föräldrars nya fina bil till svart skrot för knappt en vecka sedan, där den stod i stillhet längs med kanalen i stadsdelen Kreuzberg i Berlin. Föräldrarna som hade ilat ned från Sverige för att besöka sin utvandrade dotter fick snopet och ilsket ta sig hem på annat sätt. Ett litet bombdrama mitt i alla stora världshändelser. Så är dessa föräldrar hemliga agenter eller mafiosos eller något annat känsligt, vilket motiverar ett så brutalt skickande av bilen till bilhimmelen? Inte alls, men fadern är i bilbranschen och har därför tillgång till de senaste och snyggaste modellerna av ett känt amerikansk-tyskt märke med viss status. I Berlin kan sådana bilar med lite otur råka ut för ”olyckor” iscensatta av extremister från alla håll och kanter. Attentatet var med andra ord högst troligen inte genomfört med avsikt att hota någon utan helt enkelt att förstöra egendom. Några budskap som kunde visa på eventuella politiska motiv fanns däremot inte kvarlämnade på platsen. Inte verkar någon av stadens tidningar verkat ha bemödat sig om att skriva om händelsen heller, men så är ju en gång så i den här tokiga staden med alla sina motsättningar, att det extrema tenderar att kännas ganska vardagligt.

Andra bloggar om: ,