Tories ber om ursäkt för ANC:s terrorstämpel

Under 80-talet brännmärkte ”Järnladyn” Margaret Tatcher ANC som en terroristorganisation och vägrade dessutom att genomföra sanktioner mot den Sydafrikanska apartheidregimen. Nu tar partiets nye ledare David Cameron bladet från munnen och förklarar att hon hade fel och att mycket av den positiva utveckling som Sydafrika går igenom i dag är tack vare och inte trots ANC:s arbete. Tatchers gamla partikamrater protesterar förstås: ”Her former spokesman, Sir Bernard Ingham, said: ’I wonder whether David Cameron is a Conservative.'” rapporterar The Observer.

Det är rakryggat av Cameron att ta det här steget och man kunde bara önska att andra följde hans exempel. Visst kan det finnas någon underliggande agenda, och visst är det lätt att be om ursäkt för andras misstag, men det struntar jag i. Handlingen i sig förtjänar respekt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Technorati Tags:

2 reaktioner till “Tories ber om ursäkt för ANC:s terrorstämpel”

  1. Man kan inte låta bli att undra vilka av de organisationer som stämplats som terrorister av USA och storbrittannien kommer att ses i ett annat ljus om 20 år.

  2. Jag är glad att du skrev det, Yabo. Jag lekte själv med tanken på att republikanerna skulle be irakier och afghaner om ursäkt för all förödelse om en så där 30 år, men jag tror att vi kan glömma det.
    Inte minst eftersom det verkar vara ”okonservativt” att be om ursäkt.

Kommentarer är stängda.