Utrikesminister i bloggregeringen

Mattias, med bloggen ”Utsikt från höjden”, har sammanställt sitt eget val till en blogg-regering, och jag finner mig vara föreslagen till utrikesministerposten, vilket förstås är en komplimang och en stor ära. Jag har redan lovat Mattias att tacka ja till posten om vi bloggare vinner valet i höst! En som annars hade varit en het kandidat till posten i mitt tycke hade varit Thomas ”krigskrönikan” Lindström, som tyvärr försvunnit ur bloggrymden. Krigskrönikan var trots allt länge den enda riktigt bra rent utrikespolitiska bloggen i sverige.

När det gäller svt:s bloggval har det väl knappt undgått någon i sfären att Jinge och SannBlogg hoppat av efter misstanke om att webbröstningssystemet går att manipulera. Det tog några dagar innan deras namn plockades bort ur listan, men nu är det gjort. Klantigt f.ö. av Svt. Dels är bloggare bra på att leta digitala kryphål, men framför allt förtjänar de utvalda bloggarna att tas på lite större allvar än så här.

Andra bloggar om: , , , ,

En kommentar till “Utrikesminister i bloggregeringen”

  1. Bloggregering -nja! Det måste väl handla om att vi kan ha beslutande folkomröstningar i angelägna frågor. Vi fick ha en rådgivande folkomröstning om EMU men när folkets åsikt inte passade den styrande eliten så avfördes EMU från dagordningen. Vem har hört talas om EMU i årets val?

    Så länge som vi inte har beslutande folkomröstningar inskrivet i grundlagen så kan vi inte tala om demokrati – då handlar det om en elitistisk skendemokrati. Och så länge som folket inte har rätt att fatta beslut så bryr sig inte media om oss. De fördummar oss – se löpsedlarna. Nu har endast 0,04 promille – 349 riksdagsledamöter – rätt att fatta beslut – vilket knappast kan anses demokratisk – alltså en person fattar beslut åt 25000 andra. Hur kan dessa 25000 nöja sig med det?

    Det har funnits en debatt till och med i Sveriges Riksdag om beslutande folkomröstningar men den debatten tycks bortglömd eller rättare sagt de skendemokratiska media har valt att inte tala om frågan istället så fyller de oss med hur vi ska besluta i Melodifestivalen. Sverige saknar verklig demokrati. Det svenska styrelseskicket är en Melodifestivals-demokrati i samma klass om en Blogg-demokrati.
    Klicka för att få reda på mer om beslutande folkomröstningar och media

Kommentarer är stängda.