Undvik att ha t-shirt med arabisk skrift på dig när du ska flyga nästa gång!

Det som den välkända Irakiske bloggaren och människorättsaktivisten Raed Jarrar råkade ut för när han skulle ta ett plan på JFK härförleden visar hur den effektiva propagandaapparaten kring ”kriget mot terrorn” nu får amerikaner att bli livrädda när de ser en t-shirt med arabisk text på en flygplats. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta, men jag tror att jag skall försöka få tag på en t-shirt själv och bära den för att visa stöd för de som drabbas av den rasism som det här olycksaliga kriget lockar fram.

Tack Naseer Alkhouri för storyn!

Raeds egen berättelse om händelsen
Köp en t-shirt
Democracy Now om händelsen
Not silent stories

Andra bloggar om: , , , , ,

3 reaktioner till “Undvik att ha t-shirt med arabisk skrift på dig när du ska flyga nästa gång!”

 1. Tack för hänvisningen!

  Har skrivit ut meningen på min blogg som du bad om. Kan dock lika gärna göra det även här:

  انا لست ارهابي

  Office förstör orden helt och kommer fram med rappakalja om du klistrar in orden. Anteckningar fattar inte alls vad det handlar om. Wordpad är rätt program att använda. Där kan man förstora fonten och kanske även ändra den.

 2. Och tack här med, Naseer!
  Återvänder med bild på t-shirt när jag lyckats få till en sådan. För er som inte sett inlägget på Naseers blog, så betyder den arabiska texten ovan: ”jag är inte terrorist”.

 3. hmmm….
  Om nu Jarrar verkligen var en terrorist som skulle ha velat göra något ondskefullt, så det givetvis troligt att han tar på sig en T-shirt med arabisk text när han diskret kliver in på flygplatsen…

  Eller tror de amerikanska myndigheterna att presumtiva terrorister ser ut som skäggiga talibaner?

Kommentarer är stängda.