Vänd för höge farao inte politiken ryggen!

En skandal till har nu briserat vid ett taktiskt korrekt tillfälle. Intrång denna gång, hatmail och spioneri tidigare. Motvallstanten Kerstin Berminge måste ha fullt upp med att lägga in nya poster i sin skandalkalender. Själv måste jag säga att jag har slutat att förvånas över smutskastningen och det taktiska rävspelet och att de stora partiernas uppenbara makthunger gör att jag finner valkampen allt mindre aptitlig. DN:s Henrik Brors menar i en snabbanalys av intrånget på socialdemokraternas intranät att sådana här skandaler bidrar till att politikerföraktet växer, ”och riskerar att leda till att fler väljare vänder politiken ryggen”.

Kanske har vi de politiker vi förtjänar, men jag kan ändå inte låta bli att utbrista: vänd gärna politikerna ryggen, men för höge faraos skull inte politiken!

Andra bloggar om: , , , , ,

4 reaktioner till “Vänd för höge farao inte politiken ryggen!”

 1. Jodå Mr Brown:
  Jag, Kerstin alltså, inte Motvallstanten eftersom hon är min seriefigur och jag gör både henne och Skandalkalendern, tog på mig ett alldeles för stort jobb när jag startade Skandalkalendern.

  Hade jag bara anat HUR eländigt det skulle bli hade jag aldrig påbörjat kalendern!

  För det första var den ju tänkt som en kalender över ”ren smutskastning”, och det har ju resulterat i en hel del gränsdragningsproblem får jag ju säga. som den senaste verkliga skandalen, med folkpariets dataintrång. Det kan ju inte direkt kallas för ”smutskastning” att avslöja denna, så jag tvekade om den skulle med i kalendern ex men bestämde mig för att det skulle det trots allt, och mest för att en massa liberaler aldrig förstått vad kalendern handlar om, nämligen om alliansens fula valtaktik, a la amerikansk konservativ smutskastningskampanj.

  Från borgerligt håll har man tydligen ansett att kalendern rätt och slätt talar om hur fula socialdemokraterna (vänstern) är i jämförelse med alliansen, och det faktum att den visat att massmedia inte, som man alltid hävdar från borgerligt håll, är vänstervridna, har man inte fattat.

  Så nu kommer skandalen med folkpartiets dataintrång, som ju är rent kriminellt, också med i Skandalkalender, för visa att även de borgerliga gör sig skyldiga till fula grepp. Detta är ju ett grepp som även en alliansare ska vara ordentligt korkad för att inte förstå som fult (dock har jag hört flera sådana på radion idag, så det finns tydligen många utan förmåga att förstå i det lägret).

 2. Jag har korrar det där med motvallstanten, Kerstin. Smutskastning kan ju försiggå på flera plan, inte bara ”verbalt”. Även om intrånget inte är smutskastning på det sättet så är det definitivt en del av en ”smutsig” valrörelse som nu alla inblandade försöker vända till sin fördel. Att det dessutom handlar om ett brott gör ju inte saken bättre direkt.

 3. Mr. Brown:
  Du hade inte behövt ändra på det där med ”motvallstanten”, för trots allt är jag nog en sådan i många avseenden 🙂

  Och den här ”skandalen” handlar fakstiskt om något mycket allvarligare, om ett brott, dataintrång, med en straffsats om högst 2 år!. Det är liksom en annan kaliber än lite allmänmt smutskastande, fast inte ens det begriper liberala bloggare, som försöker få det till att det är sossarna som varit dumma, haft dålig säkerhet (precis som om ett gammaldags lås skulle göra det tillåtet att bryta sig in hos någon och läsa hans/hennes papper), försöker slå mynt av saken etc.

  Den här historien avslöjar dessvärre mycket om liberalernas inställning till rätt och fel, till samhället etc. Vad de inte tycks förstått är att dataintrångslagen tillkommit under tillskyndan av storföretagen, som velat se ett rejält straff för dem som ägnar sig åt företagsspionage på det sättet, och sådant tror jag inte liberaler skulle försvara, eller försöka urskulda.

  Tala om dubbelmoral!

 4. Well, jag tror att det finns en hel del liberaler, eller snarare folkpartister, som griper efter alla halmstrån de kan hitta och att skylla på S är förstås det första många tänker på. Jag tar det som ett missriktat uttryck för besvikelse. Andra är faktiskt mer sansade än vad jag hade förväntat, som t.ex. Johan Ingerö (vem vet, kanske han med är inblandad? inget verkar kunna uteslutas just nu).

  Sedan finns det väl också riktiga hardliners som kommer att göra allt för att försöka få den här historien att framstå som en s-konspiration och som kommer att ventilera sitt hat mot vänstern. Tyvärr tror jag att de inte kommer att hjälpa fp, utan snarare tvärtom dra ner fp ytterligare i smutsen.

Kommentarer är stängda.