Vem ligger bakom det sekteristiska våldet i Irak?

Rubrikerna skriker återigen ut siffror om dödade i Irak. Oftast handlar det om bilbomber som ger stora dödssiffror. Samtidigt pågår en blodig, sekteristisk utrensningskampanj som dödar tusentals civila irakier varja månad. Den Irakiska polisen och militären beskylls ofta för att delta i mordkampanjerna, men nu pekar det Irakiska inrikesministeriet ut en annan grupp, Facilities Protection Force (FPF), som skyddar offentliga byggnader, oljeinstallationer och liknande i Irak och som sägs uppgå till 150.000 man. Iraks inrikesministeriums påstående kan visserligen vara avsett att inte rubba förtroendet för polisen och militären genom att hänga ut den minst prestigefyllda organisationen, men FPF kan vara ytterligare en grupp att hålla reda på i den mångfacetterade stridszon som Irak utgör.

Washington post om Inrikesministeriets uttalande
GlobalSecurity.org om Facilities Protection Force

Andra bloggar om: , ,

2 reaktioner till “Vem ligger bakom det sekteristiska våldet i Irak?”

 1. PRESSMEDDELANDE: HELA REGERINGEN AVGÅR. SNART.

  Krigskrönikegruppen

  Mediekontakt: Asturias Legenda
  asturias punkt legenda kanelbulle gmail punkt com

  telefonkontakter är av uppenbara skäl omöjliga
  de är än mindre önskvärda. var god och använd email.

  Medan svensk media granskar TV-licenser har bloggaren Thomas Lindström helt på egen hand avslöjat långt värre missförhållanden i samband med valet 2006. Han väljer att jämföra med de ”Oranga Revolutioner” som skett i Östeuropa, men anser att det är så mycket värre och mer djupgående i Sverige att han myntat begreppet ”Den SVARTA septemberrevolutionen”.

  Som författaren och forskaren Hans Abrahamsson visat i boken ”En delad värld” (se Aftonbladet 5/10, 2006) lät sig den svenska polisen kontrolleras av den svenska militära underrättellsetjänsten (MURT) som i sin tur tog order från Pentagon/Vita Huset via amerikanska spionorgan. Exakt vilka organisationer som kan tänkas ligga bakom detta i USA är svårt att med säkerhet fastställa, då landet har ett drygt 20-tal inbördes konkurrerande ”byråer”. Det blir en uppgift för amerikanska kongressen att ta itu med, då efter valet i november när republikanerna sparkats ut.

  Nu var händelserna i Göteborg endast toppen på ett gigantiskt isberg där utländska intressen köpt upp i stort sett alla de organ i Sverige som skall skydda VÄR Demokrati. Den svenska polisen är t.ex. fortfarande helt i händerna på dessa krafter och vägrar att ta emot de anmälningar som Thomas Lindström lämnat in sedan tidigt i somras. Man antingen ”slarvar bort” anmälningar eller på olika omöjliggör att han ens kan få kontakt med polisen överhuvudtaget. 15 minuters telefonkö på 112? Osannolikt, men uppenbarligen sant.

  Detta är en lång historia som Thomas Lindström ägnat fem (5) år för att utreda. När nu varken JK, JO, Regeringen eller Rikspolisstyrelsen vill ta itu med dessa grava missförhållanden så har Thomas Lindström bara ett kort budskap:

  I Stalinryssland kunde invånarna läsa. Tänka fritt. Visa nu att Sverige är annorlunda.

  Läs http://theWarChronicle.blogspot.com/ (den mest detaljerade sammanfattningen. På engelska.)
  Läs: http://theWarChronicle2007.blogspot.com/

  Läs: http://krigskronikan.blogspot.com/
  Läs: http://krigskronikan-2007.blogspot.com/

  Och våra specialsajter:

  http://sjalvantandning-fp.blogspot.com/
  http://demokratibloggen.blogspot.com/
  http://liberalyttrandefrihet.blogspot.com/

  Hela Thomas Lindströms ursprungliga arbete – stoppat bl.a. av ”vänsterbloggaren” Jan-Inge Flucht ( jinge.se) – finns f.n. endast tillgängligt på

  http://krigskronikan.lege.net/

  En stor del av den aktivitet som lett fram till DEN SVARTA SEPTEMBERREVOLUTIONEN startades på en liten mailinglista på Yahoo, en lista som var ett tillbehör till den mer kända sajten MEDIEKRITIK.NU. De personer som varit mest verksamma i dessa demokratifientliga aktiviteter har antingen från början varit direkt knutna till Timbro – som t.ex. Dick Erixon och Johan Norberg – eller också senare fått fast anställning under Svenskt Näringslivs beskydd: Mikael Nussdorf, Michael Moynihan och Billy McCormac. (NMI)

  http://groups.yahoo.com/group/mediekritik/

  Som t.ex. Jan Winter, TT visat så är detta med ”infiltration” – från främmande makt – av mailinglistor inget nytt utan har förekommit och systematiskt genomförts sedan långt tidigare. Så här började en viss ”alicio” sin karriär som sabotör av Listan För Mediekritik den 4/4, 2004:
  Re: Betr. skändade civila

  Bo Modén skrev:

  ”Efter min tid som Rädda Barnens repr. i Centralamerika
  intervjuades jag av Boris Ersson under
  rubriken ”Objektiva journalister och andra lögnare”.
  Rapporteringen från den blodiga konflikten under
  Reaganåren tolkades så washingtontroget att Sverige
  framstod som lydstat.”

  – Då vet vi hur neutral och oberoende du var som humanitär
  medarbetare i Rädda Barnen-representant.

  Dina åsikter gällande morden på de fyra amerikanerna i Fallujah är
  också ganska avslöjande. Du verkar anse att det barbariska massmordet
  kan ursäktas med att de fyra skulle vara ”legosoldater”. Du ljuger
  också och påstår att de var beväpnade, när så inte var fallet.

  De ingick i ett privat företag som betalats av den amerikanska
  administrationen för att övervaka leveranser och uppbyggnad av civil
  infrastruktur i Irak. Dvs till irakiernas hjälp.

  Att rationalisera det bestialiska mordet och likskändningen på dessa
  oskyldiga och helt försvarslösa människorna säger lika mycket om dig
  som dådet säger om den irakiska mobben i Fallujah.

  Alicio

  http://groups.yahoo.com/group/mediekritik/message/855

  Detta eskalerar omgående till en slags inbördeskrig på listan där denne ”alicio” slåss med två medlemmar av FIB Kulturfront, Gunnar Thorell och Hans B Svensson om konflikten Palestina/Israel. Snart har alla vanliga medlemmar flytt listan eller tystnat. Thomas Lindtröm ställer i juli, 2004 en enkel fråga till ”alicio”: ”Vem är du?” och blir sedan föremål för en internationellt baserad hatkampanj, som ännu idag inte är slut. Två dryga års konstant TERROR.

  Genom att ”alicio” lämnade in en anmälan till Granskningsnämnden där han klagade över ”kommunistpropaganda” på bästa sändningstid så blev också hans rätta identitet offentlig egendom: Mikael Nussdorf, sedermera en av Cecilia Timbros, f.d. kulturministerns, skyddslingar vars främsta uppgift var att terrorisera ideologiskt obekväma människor så att dessa tystnade av ren självbevarelsedrift.

  Thomas Lindström låter sig dock inte skrämmas till tystnad. Krigskrönikan fortsätter 2007, 2008 …….

  mvh
  Asturias Legenda, pressansvarig.

 2. Så vad är summan av kardemumman av ditt resonemang? Att nussdorff skulle vara betald av en av USA:s många underrättelsebyråer för att skapa maktskifte i sverige?

Kommentarer är stängda.