Huge bang for the buck


Ytterligare ett härligt bokpaket anlände för några dagar sedan och det är ett paket som lär hålla mig sysselsatt ett bra tag in i sommaren. Robert Fisks tegelsten om mellanöstern är ju nästan lika tjock som den är bred! A huge bang for the buck, eftersom den engelska paperbacken bara kostar en ynka hundring just nu på adlibris. Ännu större förväntningar har jag på Joseph Stiglitz nyutkomna bok Making Globalization Work (2006) som är en uppföljare till hans tidigare mycket uppmärksammade kritik mot globaliseringen i ”Globalization and its discontents”. Stiglitz är nobelpristagare i ekonomi och före detta rådgivare åt Clintonadministrationen och han var världsbankens chef mellan 1997 och 2000. Numera är han en av de mest namnkunniga kritikerna av de internationella ekonomiska institutionerna som Världsbanken, IMFoch WTO. Den här boken är i högsta grad relevant för min förra postning.

Joseph Stiglitz: Making Globalization Work, isbn: 978039306122
Robert Fisk: The great war for civilisation: the conquest of the middle east, isbn: 9781841150086

Andra bloggar om: , , , , ,

2 reaktioner till “Huge bang for the buck”

  1. Hej.

    Våra ”andra bloggar om” etiketter har gått förbi varandra, men jag citerar en del som Robert Fisk sa när han presenterade boken här i Stockholm tidigare i månaden i min orwellskt namngivna bloggtext ”Det stora kriget för mänskligheten: kampen mot förnuftet”. Han sa t.ex. att alla han träffar tror att de deltar i krig för civilisation, och att alltihop är skitsnack. Jag har en privat ljudupptagning, om du är intresserad. Han sa också saker som att han inte tror att väst vill ha demokrati i mellanöstern utan diktatorer och att vi lever som i en slags drömbubbla skapad av våra presidenter, våra premiärministrar, våra generaler och förstås våra journalister.

    Vänligen, Leif Erlingsson

  2. Läste din bloggpost, Leif, och tycker att du tar upp några riktigt viktiga saker i den som jag måste fundera vidare på. Självcensuren stoppar ju inte vid media. Det värsta är att majoriteten inte bryr sig om sanning eller rättvisa för ”den andre” och accepterar lögner, ja till och med uppmuntrar dom, så länge man tror sig kunna tjäna på dom. (ta t.ex. det vanliga argumentet mot det faktum att Bush och Blair ljög för att invadera Irak: ”men Saddam störtades ju!”)

Kommentarer är stängda.