Ytterligare en dag i det (o)heliga landet

…och ytterligare en dag i det meningslösa våldets tecken. En dag som sett femton civila döda i det libanesiska flyktinglägret Nahr el-Bared i Libanon, en i Sderot och en i Gaza city.

När jag trodde att jag fått ett någorlunda grepp om de konfliktyor som genomkorsar varandra på en plätt lika stor som två Småland så ramlar jag plötsligt över en artikel på yahoo-news/AFP som berättar att Israel har ett problem med judiska antisemitiska hatbrott. Ja, ni läste rätt.

Enligt artikeln begås uppskattningsvis 500 antisemitiska brott av judar mot judar inom Israels gränser varje år. Förövarna är i de flesta fall invandrade ryska nationalister som identifierar med antisemitiska ideologier. Kort och gott: nynazister.

Och jag som trodde att jag hade hört allt.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

5 reaktioner till “Ytterligare en dag i det (o)heliga landet”

 1. Jag läste om detta fenomen i Haaretz för några år sedan.

  Jag vart också ganska förbluffad.
  Märkligt att det inte rapporteras mer om detta

 2. enligt chefen för det center som bevakar den här typen av brott, som intervjuas i artikeln, så vägrar polis och åklagare att lämna ut statistik och polisen rubricerar brotten mer generellt som vandalism. Det är uppenbarligen ett fenomen som man inte gärna talar om, och man kan förstå varför.

 3. Kriminella ungdomsgäng brukar väl välja det som chockerar äldre mest.

  Sen, utan att veta egentligen, så tror jag ingifta och ingiftas barn etc kan komma in i Israel utan att vara judar. Många är säkert lika judiska som jag är kristen, d.v.s. några förfäder för några generationer sedan kanske var det.

  Jämför med Sverige — kriminella nazister tar in en svart medlem med ”rätt” attityd!

  Eller, för den delen, vänsterfolk som klagar på Sverigedemokrater men aldrig någonsin klagar på Hamas eller andra arabiska grupper — som är minst hundra gånger värre rasister än SD (och dessutom vill införa Sharia som bryter mot en massa mänskliga rättigheter)…

Kommentarer är stängda.