Postmoderna varianter

Via min tracker så hamnar jag då och då på namedrop.se som är en ganska enkel variant på bloggar.se, och som säkert är gjord för att håva in reklampengar, men som ändå har vissa kvalitéer. Dessutom kan sammanställningen av bloggar som presenteras under ett och samma nyckelord bli ganska absurt intressant. Jimpan och Svenssons utmärkta inlägg om Pomovänstern hittar man följdaktligen under nyckelordet ”postmodern” (liksom mina egna postningar om postmoderna krig) men också länkar till postningar som behandlar postmodern imperialism, postmodern islam och postmodern andlighet. Det slår mig att postmodernism är ett begrepp som för länge sedan lämnat den begränsade filosofiska sfären.

Andra bloggar om: , , , ,

En kommentar till “Postmoderna varianter”

  1. Jo, det är det värsta. När ett ord väl slagit och blivit modernt så övergår det snabbt från att ha en bestämd betydelse till att betyda allt och därmed ingenting.

Kommentarer är stängda.