Kackerlacks-symbolism

Apropå Muhammedkarikatyrdebatter (jag har inte idats att sätta mig in i den pågående), så stötte jag precis på en riktigt vidrig ”skämt”-teckning av en viss Michael Ramirez, publicerad av the Columbus Dispatch som visar hela Iran som en avloppsbrunn där det svärmar upp kackerlackor. Bilden är infogad som inbäddad länk från 18months and counting där det går att läsa mer.

En annan variant finns här

Jag kommer att tänka på hur den radiostation som stödde Hutu-milisen Interahamwe ständigt refererade till Tutsierna som kackerlackor som måste utrotas eller ut-stampas. Det är inte speciellt svårt att läsa in samma uppmaning i Ramirez skämtteckning.

Andra bloggar om: , , , , ,

3 reaktioner till “Kackerlacks-symbolism”

 1. Det var sådana där galningar som startade inbördeskriget i Jugoslavien och som du också är inne på, folkmordet i Rowanda, och det var samma typer som i grunden startade andra världskriget.

  Vi vet ju var kackerlackorna bland oss finns!

  Så accepterar din blogg plötsligt inte min bloggadress för att den inte slutar med en toppdomän: Så alltså Här är den i kommentaren istället:

  Motvallsbloggen

 2. Hmm…sorry för det där med bloggadressen. Det verkar som om Blogger gjort någon uppdatering, för jag har i alla fall inte ändrat några inställningar.

 3. Det är lite besvärligt det där med Blogger & andra bloggadresser då det gäller detta med kommentarer, tyvärr. Blogger är kasst på det sättet (men bra på andra sätt).
  Otäck teckning.
  Men skönt att du är tillbaka, herr Brown!

Kommentarer är stängda.