Pamfletten som skakar det Australiensiska valet

Det australiensiska Liberal Party (som i realiteten snarare är konservativa) skakas nu två dagar innan valet av en bisarr skandal som säger en hel del hur långt man är beredda att gå för att utnyttja islamistisk fundamentalism i politiska syften. Man har hittat på en muslimsk organisation, tryckt upp flygblad som insinuerar att denna organisation stöttar Labor-partiet och delat ut sådana flygblad i en förort till Sydney. Man har till och med lagt till Laborpartiets logo på flygbladet. Oturligt nog togs man på med brallorna nere mitt i akten. Det intressanta är att de som genomfört den här smutskastningskampanjen inte är några unga ”hotheads” utan maken till en minister och hennes ersättare.


Den falska pamfletten. Kan laddas ned här som PDF.

Nedanstående stycke är citerat från bloggen Hoyden about town (sajten har ett jobbigt skript som fick min firefox att hacka) där jag också hittade bilden. Bloggen har dessutom en massa presslänkar:

Senior party official Jeff Egan was allegedly involved in creating and distributing this, though he strenuously denies distributing it. Confirmed as involved are the husbands of an outgoing MP (Jackie Kelly) and her would-be replacement Karen Chijoff. There have also been allegations that an actual MP was directly involved, but this is unconfirmed.

Jag undrar i bland om inte partipolitiken helt förlorat sin moraliska ryggrad och att det reella hotet mot demokratin är vissa politikers fullständiga ihålighet och vissa medarbetares totala avsaknad av hederlighet och värdighet. Ge oss en partipolitik värd namnet eller en ny form av demokrati!

Eller som The Age skriver: Australien har förlorat sin moraliska kompass. Jag undrar om inte det också gäller resten av den ”civiliserade” världen.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

7 reaktioner till “Pamfletten som skakar det Australiensiska valet”

 1. Australiensisk politik har för länge sedan förlorat all trovärdighet och anständighet. P.g.a. landets avlägsenhet och ringa inflytande passerar det som regel obemärkt.

 2. kul Pia, och du har så rätt så i nedanstående mening:

  ”Before I leave this, have a look at the poster (pdf) and imagine what Muslims in the world go through today. If saying that your group supports a certain party means votes for the opponent, what are you worth?”

 3. Mycket intressant.
  Hit & dit ser man att islam gav popularitet, röster och kariärr till många som var villiga att kasta sten på muslimer med sina hatkampanjer.
  Vi länkade dig för länge sen :o)
  Nu har vi en namninsamling mot kvinnoförtryck som ska skickas till Saudi Arabiens kung!
  Stjärnproblemet ligger just i detta, att regimskurkar i muslimska länder trycker ned sitt eget folk i sammarbete med USA, så blir det lätt att peka ut muslimer som ”odemokratiska”.

 4. Hej alla,

  Vad jag förstår av nyheterna har den sittande australiska regeringen som producerar falska flygblad förlorat makten i Australiens nationella val.

  Ibland är det glädjande att se hur människor använder sin intelligens inom demokratins ramar…

  Thabo ’Muso

Kommentarer är stängda.