Bomba bort dina problem


Ett sätt att lösa problem är att bomba bort dem. Man kan bomba allt möjligt: skolor, polisstationer, kyrkor, moskeer, människor man inte gillar, ja det finns ingen hejd på vad man kan bomba för att lätta på trycket. Om man inte gillar TV programmen så är det en baggis att bomba TV stationen bara man har tillgång till det rätta ”gearet”. Antingen kör man med några B-52 or och tar det hela från hög höjd eller varför inte en exocet-missil från lite närmre håll, helst laserstyrd. Har man lite mindre resurser kan man göra en mix av konstgödsel och dieselolja som blir rätt effektiv och funkar inte det så är det ju bara att googla en stund för att hitta ett bra recept.

Har man pengar finns det ju ett kollosalt produktutbud att välja på: daisy Cutters, atombomber,vätebomber, napalm, TNT, Semtex, uranspetsade pansarbrytande missiller, borrande bunkerbomber, anti-personminor eller klusterbomber. You name it. Allt för att tillfredsställla vårt behov av att bomba. Har man väl bombat en gång så vill man ju gärna göra det igen, vilket förstås inte gäller för självmordsbombare, även om man ju inte med 100% visshet kan påstå att det inte bombas i himlen Alla dessa moln vi ser på himlen är kanske bombkrevader i en ständigt pågående himmelsk blitz.

Nu ville ju Bush bara bomba al-Jazeera förstås, eftersom han inte gillar de prsbelönta TV-program som de sänder. Det kan verka upprörande, men för honom är det ju en baggis. Han är van, han har bombat förr. För oss vanliga dödliga är steget ändå rätt långt från att tända smällare på nyår till att gå åstad och rasera det lokala kommunhuset som i man gjorde i Oklahoma, men att bomba saker och ting kan börja bli ett folkligt fenomen i vissa delar av världen. Det är inte speciellt uppmuntrande.

Bild: Bombningen av Oklahomas federala center 1995. Källa: Wikipedia

8 reaktioner till “Bomba bort dina problem”

 1. En ytterligare komplikation är att dessa tendenser kan breda ut sig.

  Ju mer lögner som regeringarna serverar medborgarna, ju mer man struntar i de mänskliga rättigheterna, ju närmare kommer man oxo reaktioner från extremister.

  Vi har genom åren haft ett antal sådana galningar i landet och det är väl inte slut än.

  Dessutom har du just tillhandahållit ett bomrecept.. 🙂

 2. Du är en tidig fågel, Jinge!
  Själv skall jag precis gå och lägga mig. Jo vi har ju haft en del mindre bombdåd här i svedala. Tänker också på brandbombningen av mosken i malmö nyligen. undrar vilka i det här landet som sitter och planerar ytterligare illdåd? man har hård koll på muslimska grupper i dag men jag tror den stora faran för terroratacker kommer från extremnationalisterna.
  dags att sussa!

 3. Jag fattar inte varför du presenterar rykten som fakta när du säger att Bush ville bomba Al Jeezera förstås. Vad då förstås? Än så länge är det mest spekulationer som administrationen för övrigt fullständigt avvisat. Det finns väl mycket annat man kan kritisera utan att man behöver förlita sig på rykten, spekulationer eller konspirationer?

 4. Avsikten med artikeln var inte att presentera fakta eller belägga rykten utan att göra en något mer flödig betraktelse över hur bombtänkandet påverkar oss. Bush uttalanden om al-jazeera verkar finnas på pränt i ett memo och vita huset har avfärdat dem som ett skämt (alltså inte fullständigt tillbakavisat?).

  Under kalla kriget levde vi med bomben med stort B, i dag kommer hotet från spridningen av konventionella bomber och hemmagjorda sådana. 168 personer dog i Oklahoma 1995. Det var det mest dödliga terrorbombattentatet på amerikansk mark innan 911. Flera personer dog i ett köpcentrum i Finland för några år sedan av en förvirrad självmordbombare utan uppenbara politiska motiv. Ideologin bakom terrorn är inte nödvändigtvis det stora problemet utan lika mycket föreställningen om bombandet som en effektiv metod för att tilltvinga sig det man vill ha. När Bush säger så som det påståtts att han gjort bidrar han förstås till den föreställningen.

 5. Det är speciellt inne att bomba araber. Världens första bomb från ett flygplan fälldes mot araber. Jag ger mig den på att världens sista bomb också kommer att fällas mot araber…

Kommentarer är stängda.