Röster om USA och Irak från blogosfären

Yabosid har oförtröttligen meddelat om utvecklingen när det gäller uppgifterna om att USA har använt vit fosfor mot kombattanter (och troligen också civila) i Fallujah. För några dagar sedan tog han upp historien om hur USA kallade vit fosfor för ett kemiskt vapen när Saddam använde det, men för ett brandvapen när man själv gör bruk av det på samma sätt.

Yabosid kommenterar också Rumsfelds flagranta försök att skriva om historien och attackerna mot den demokratiska höken Jack Murthas utspel mot Irakkriget för en vecka sedan.

En annan bloggare på högerkanten som jag ofta besöker och som ofta kommenterar Irakpolitiken på ett ”balanserat” sätt är rgr. Han(?) har nyligen postat några bra artiklar om Cheneys bärsärkargång mot meningsmotståndare och en undersökning bland Irakier om hur de ser på landets framtid som är värd att diskutera.

Det progressiva USA tar på ett strålande sätt till Kremlologi för att försöka förstå varför Busken inte lyssnar på den starka opinion som nu vill ta hem trupperna från Irak utan i stället planerar att hålla fler tal på militärbaser för att vända den. ”När folkopinionen än gång har genomgått en tipping point, alltså starkt vänt sig emot Irakkriget, så är det mycket svårt att se hur den kan vändas tillbaks genom fler Bush-tal på militärbaser. Vilket leder till frågan varför Bush helt enkelt inte gör en Clinton och fäster sitt segel vid folkopinionen och börjar predika ett tillbakadragande, om det nu ändå är förutbestämt at ett sådant kommer att äga rum”.

Olydig är en annan bloggare med en omfattande bevakning om USAs invasion av Irak. Denna vecka har han bland annat skrivit om om fallet José Padilla och Bush barocka förslag att bomba Al-Jazeeras huvudkontor i Quatar.

Annars verkar två av mina favoritbloggare vara involverade i något slags konflikt som jag inte riktigt har fått grepp om vad den handlar om egentligen. Make up and keep it up, guys! Vi behöver er i god form. 🙂

9 reaktioner till “Röster om USA och Irak från blogosfären”

 1. Lite mer rättstavat!

  Mr Brown är en knäppskalle – fast det finns värre knäppskallar!

  Man orkar liksom inte kritisera Mr Brown – det är för mycket!
  Jag tror att det är själva bloggeriet som gör honom knäpp. Bloggeriet går ut på att hela tiden hitta på någonting nytt – Jinge och Esbati är två exempel på ännu värre knäppskallar – de här personerna måste hela tiden hitta på något nytt. Bloggande är precis som Aftonbladet och Expressen och övriga media – SENSATION, SENSATION, SENSATION – Fan vad jag blir trött på er! Försök att se saker i sitt sammanhang – ni bidrar ju bara till att förstöra världen! Fast ni rör ju er bara i den svenska ankdammen – så kanske skitsamma. Man ändå varje människa är ju centrum – så ni borde skärpa er – era djävla egon!

  Varför blir ni inte ”riktiga” horor? Journalist horor så ni kan vara med i Afotnbladet och skriva sånt här:
  ”Sebbe kommer att sälja världen över”
  Agnes, Sibel och Sebastian kämpar om de två finalplatserna.

  Signaturen ”Laxöring” tror på en internationell karriär för Sebastian Så går diskussionen – hur låter ditt Eftersnack?

  Mejla Vem åker ut i kväll? Vad tycker du om juryns låtval? Diskutera på Eftersnack! Mejlen läggs ut på aftonbladet.se under kvällen. Skriv gärna under med en signatur.
  Blogg ”Seb trånade, sexade, porrade och startade upp Breitholtz” Fredrik Virtanen bloggar direkt från ”Idol”-studion.
  Här är juryns dom – låt för låt Så gick det för idolerna.
  Det här är Eftersnack Tyck till om tv.

  Felet med er att ni inte har någon analys – idioter är vad ni är!
  Ni bara kör den senaste SENSATIONEN – från Irak!

  Fan – sätt igång och analysera – och kom sen med förslag!
  Det hjälper inte att kritisera era pundhuvuden – ni måste ju ha idéer också – tala om vad vi ska hitta på – vi sex miljarder på den här sol-satelliten!

  Sorry – om jag måste läxa upp er – men någon gång måste ni få veta vad ni går för!

 2. Nu får du ge dig, nickname, aktivist och allt vad du heter…
  Tänker du göra dig omöjlig i hela blogosfären? Tänk till lite innan du postar. Kom med en mer konstruktiv och samlad kritik så kan jag svara på den.

 3. Det handlar om att lyfta sig ur ankdammen!
  Mr Brown, Esbati och även Jinge försöker ibland lyfta sig ur ankdammen!

  MEN
  PNAC – Project for a New American Century skrev i september 2000 att det behövdes ett nytt Pearl Harbor – men de skrev mer – de skrev att det handlar det om världsherravälde – ta över himlen – slå ut de andras satelliter för att behärska jorden. Läs vad de skrev – Rebuilding Americas Defenses – kom igen sen!

  Vi – om vi nu inte vill hamna i PNACs globalistiska slavsamhälle – så måste vi höra vad de säger – och svara dem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sluta att bara ”fjärta” om Irak! – det handlar om världsherravälde!

  Naturligtvis är Irak viktigt – men PNAC har större planer!!!!!!!!!!

  De skrev om det nya Pearl Harbor i september 2000 – det genomfördes i september 2001 – Bush gjorde ingenting när han fick höra: AMERICA IS UNDER ATTACK! Han satt bara och väntade på att det nya Pearl Harbor skulle genomföras – under tiden lät han barnen läsa en saga om en get för sig!

  KAN DET BLI SJUKARE?

  JA! Det kan bli sjukare – mycket sjukare!
  Bush och hans gäng tänker genomföra ännu ett Pearl Harbor – inför attackerna på Syrien och Iran!
  FÖRSÖK FÖR I HELVETE FATTA DETTA – Mr Brown, Esbati och Jinge – ni försöker ändå skriva om det! men kom upp ur ankdammen! För Iraks del handlar det om kärnvapen! För USA:s del handlar det om undantagstillstånd efter en biologisk attack! Granite Shadow är färdigövat i januari 2006 – om ni inte vet vad Granite Shadow innebär så Googla på det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

  Ryssland och Kina samövar sina stridskrafter – USA är inte välkommet att titta på.
  Kina har sagt att om USA fortsätter expandera tvingas de använda kärnvapen.
  Ryssland har tagit fram Stiletto med MIRV-spetsar – USA är chanslöst!

  Vi måste försöka stoppa detta – eftersom också ankdammen Sverige kommer att bli indraget i detta – redan nu är vi indragna genom ankan Bodström och hans lagstiftning – exempelvis.

  Om ni – Mr Brown, Esbati och Jinge – inte fattar – så kan jag bara beklaga er som IDIOTER!

 4. Den sanningssökar-community som du uppenbarligen tillhör gör ett intressant jobb på ert håll för att belysa skedena bakom till exempel 911, no doubt, men det tar också fokus från samtidens skeenden. Och det tenderar att bli verklighetsfrånvänt. Dessutom har jag ingen som helst lust att falla in i talkörer. Jag vill ha en diskussion,inget propagandistiskt mässande.
  Varför kör du inte din egen blogg i stället för att kalla mig för idiot? Du gör dig inte bättre än de rabiata högerbloggarna.

 5. Här finns min blogg att ta del av:
  11september2001.blogspot.com

  Visst – det fattas en hel del om Granite Shadow och Tularemia – om Syrien och Iran – och en länk till videon där transportsekreterare Norman Mineta som berättade inför the 9/11 Commission att Cheney ledde attackerna mot Pentagon:

  http://www.911truthmovement.org/video/hamilton_win.wmv

  Jag ska lägga in den länken – gör det du också så ska jag tro på dig!
  Jinge censurerade den länken – tog bort den!
  Esbati och du lät den vara kvar bland kommentarerna – men ni kommenterade den inte – ni gjorde ingenting eget av den!

  Norman Mineta – som satt i bunkern bredvid Vita Huset och berättar att Cheney får reda på hur flygplanet närmar sig Pentagon och blir tillfrågad om Ordern fortfarande gäller?
  Och Cheney som svarar:
  Har jag sagt något annat!

  Det här är beviset – en människa som berättar hur det gick till – det nya Pearl Harbor – och det är vad vi lever med – och det kommer att bli ännu ett nytt Pearl Harbor – kanske med fler än 3000 mördade av den egna befolkningen!
  Googla på Granite Shadow och Tularemia och skriv om det!

 6. Jag är en envis människa nick, och skriver tammejf*n om det jag vill. Sen om du tror på mig eller inte…what can I say? Jag har sett Maneta-videon redan, men jag kan inte påstå att den ”bevisar” att Cheney styrde planen mot pentagon och utfrågaren är inte heller intresserad av att få reda på just det. Det bevisar med andra ord ingenting, det finns ingenting i Manetas redogörelse som kan användas mot Cheney. Nada, nichts, nothing.
  Libbyfallet är intressantare för där finns det faktiskt en konkret möjlighet att fälla någon för något.

 7. Tackar för omnämnandet. Vad tror du om opinionen i Irak förresten? Det verkar ju som om irakierna har en rätt optimistisk syn på framtiden om man ska tro den senaste undersökningen.

 8. Tja…
  tog mig en titt på siffrorna och det är väl inte speciellt anmärkningsvärt. Man skulle kunna säga att Irakierna tycker att det inte kan bli sämre än vad det är nu. Dessutom tycker nästan 60% (om jag inte minns fel) att säkerheten (35%), ockupationen (22%) och terrorn(2%) är det stora problemet i Irak just nu.

Kommentarer är stängda.