En Marshallplan för Mellanöstern?

Det Progressiva USA har alltid välresearchade och intressanta inlägg om amerikansk inrikes- och utrikespolitik. För några dagar sedan skrev Lennart om Bush-administrationens avsaknad av en konstruktiv politisk strategi i Mellanöstern, en artikel som bland annat innehåller några förslag för hur USA skulle kunna arbeta för fred och demokrati i den konflikthärjade regionen:

”På samma sätt kunde Bush-regeringen idag ta ett djärvt initiativ och lägga grunden för att börja lösa Mellanösterns många djupgåpende problem genom en ny Marshallplan. Genom att investera lika i Israel och Palestina kunde man t.ex. på sikt lösa en av jordens farligaste konflikter.
Man kan också hjälpa till att bygga demokratiska infrastrukturer istället för att som idag enbart fokusera på fria val. Bush-regeringens oförmåga att klart formulera mål bortom kriget har idag blivit dess största belastning. Man skall vinna kriget, men vad som händer sedan är det ingen som talar om.”

En kommentar till “En Marshallplan för Mellanöstern?”

  1. Exakt.

    ”Fria val” i mellanöstern kommer alltid gå som de gick i palestina och Irak. Att sen USA och Israel i efterhand väljer att motarbeta de som valts genom den process de själva jobbat för gör det hela till en fars som bara kan sluta i katastrof.

Kommentarer är stängda.