Läsarfråga: Måste vi bry oss om mellanöstern?

Ibland söker folk svar. Som denna anonyma besökare till Mr Browns Kommentar som fick upp en av mina artiklar på 12:e plats när han sökte på ”Måste vi bry oss om mellanöstern?” i Google. Kära anonyma besökare i vårt avlånga land. Jag vill bara säga till dig att jag i alla fall tycker att vi måste göra det.

Uppdatering: Esbati och Olydig har listat sina favoriter bland googlesökningarna. Ja, det är poetiskt.

2 reaktioner till “Läsarfråga: Måste vi bry oss om mellanöstern?”

  1. Bry sig, eller inte bry sig – det är kanske inte frågan egentligen, åtminstone inte för mig. Det jag har svårt att palla med är det märkliga tvånget att ”ta ställning”, som det heter, i just den här konflikten. För eller emot Israel (och USA, givetvis), Palestina, Hizbollah… Det står mig upp i halsen, för varje gång jag landar någonstans begås en så förkastligt oförsonlig och människoovärdig vålds- och hämndhandling att jag bara vill kräkas. Det är ett öppet sår, och det är hela världen som blöder. Det handlar inte om att ta ställning till något annat än MOT den smutsiga spiralen av våld, från båda sidor.

    Att isolera och bojkotta båda sidor i konflikten, för att visa att man inte kan ställa upp på skiten, det är det enda som inte har prövats – och i mina ögon det enda rätta och moraliskt försvarbara.

  2. Kunde inte ha sagt det bättre själv Marcus! I stort sett min åsikt. Därför tycker jag också att det är viktigare att bry sig än att ha en åsikt. Jag vet inte vad den anonyme besökaren menade med sin fråga, men i min tolkning handlar det om frågan om vi bör engagera oss i, och lära oss av, det som händer i mellanöstern (och i afrika, asien och latinamerika) snarare än att hemfalla åt att predika vår egen förträfflighet. Att inte nödvändigtvis ta ställning för den ena eller andra parten är för mig det bästa sättet att motverka ignorans och rasism. Och det är att ta ställning!

Kommentarer är stängda.