Ropen ska skalla: språktest för alla!

Jag måste bara få ta tillfället i akt och presentera några förslag till hur vi kan bli lite tuffare mot alla i det här landet, så att det inte blir så lätt för ”buset” att ta över vår stolta nation och framför allt för att anpassa oss som en nation i Europa och världen. Språktester är ju poppis och på tapeten så jag börjar väl där. Vi lever ju numera i en global värld där högre krav ställs på våra språkkunskaper. Jag föreslår att alla Svenskar, gamla som nya, språktestas på engelska, franska, spanska och tyska (eventuellt också arabiska, ryska och kinesiska) en så där vart femte år och att man ställer realistiska delmål för vilka kunskaper som skall förvärvas.

De som inte trots upprepade försök lyckas uppnå målen kan man till exempel ge tillfälliga pass som gäller för en resa utomlands i taget eller helt enkelt förvägra utresetillstånd. På den som vill arbeta utomlands ställs förstås extra höga krav på språkfärdighet. Undermåliga kunskaper i det svenska språket kan i sin tur leda till fråntaget medborgarskap och utvisning.

Det senare är också aktuellt för brottslingar. Utvisa alla som begått ett brott som ger längre straffsats än två år och frånta dem medborgarskapet. Då blir det minsann ordning och reda i samhället! Svenskar bosatta i utlandet kan förvägras inresetillstånd vid blotta misstanken på brott, speciellt om de inte betalar skatt i sverige.

Och till sist en efterlängtad favorit i repris: etnisk registrering! Toppenmetod för att få bukt med terrorism, mobbning, ficktjuverier och liknande elände. Jättepoppis just nu!

Andra bloggar om: ,

4 reaktioner till “Ropen ska skalla: språktest för alla!”

  1. Varför inte ta sig upp ur den svenska ankdammen?

    De svenska ankorna är ju bara marionetter åt de feta guldankorna i den världsledande ankdammen och deras ankdammsprojekt 911.

    Det finns lite att titta och lyssna på – förstå hur de feta BISsiga guldankorna drar i trådarna för att få alla de svenska ankorna att kvacka ikapp eller tigande hålla näbbarna förseglade. För guldankorna handlar det om att skapa en globalstat med ett enda språk – guldet – i form av en världsvaluta som alla förstår.

Kommentarer är stängda.