Busken under tryck: ”a moronic press conference”

GW Bush lär uppenbarligen ha gjort en särdeles dålig presskonferens i måndags eftersom journalister från både höger och vänster nu öppet ifrågasätter mannens förstånd. Eugene Robinson skriver i en kolumn i Washington Post, ”President on Another Planet” att:

Even conservatives have begun openly assessing the president’s intellect, especially its impermeability to new information. Cable television pundit Joe Scarborough, a former Republican congressman, devoted a segment of his MSNBC show to ”George Bush’s mental weakness,” with a legend at the bottom of the screen that impertinently asked: ”IS BUSH AN ’IDIOT’?”

Rubriken på Slates artikel om samma evenemang lyder: ”What a Moronic Presidential Press Conference!”

Själv tycker jag att Busken mest verkar haspla ur sig samma saker som man tidigare har hört: Hamas och Hezbollah är terrorister som hindrar demokratins avancemang (trots att båda partierna är demokratiskt valda i sina hemländer efter alla konstens regler), att Irak inte alls plågas av inbördeskrig trots att nästan 4000 civila dödades i sekteristiskt våld bara under juli månad. Bush konstaterar kyligt att:

”I hear a lot of talk about civil war [in Iraq] but all that talk doesn’t seem to penetrate very far.”

Hur tänker egentligen karln? Har han helt förlorat kontakten med verkligheten?

Andra bloggar om: , , ,