Alea jacta est!

Eller: ”tärningen är kastad” på redig svenska. Nu är i alla fall rösten kastad. Opinionsmätningarna pekar visserligen högerut, men mitt förtroende eller intresse för temo- och sifo-undersökningar, och allt vad de nu heter, är inte speciellt stor. Jag var för övrigt på föredrag med Åsa Lindeborg häromdagen om Socialdemokratins historia från ett vänsterperspektiv och förutom det faktum att jag lärde mig en hel del och att kvinnan faktiskt var väldigt underhållande så insåg jag en sak. Om S förlorar stort så skulle det kunna innebära drastiska omkastningar i det politiska landskapet och slutet på en era. Om dessutom USA:s fastighetsmarknad kraschar med en global ekonomisk kris som följd så blir den närmsta framtiden mycket svårförusägbar. Det skall bli en spännande valvaka. Tärningen är kastad men händerna inte synade. Ännu!

Andra bloggar om: , , ,