Ett riktigt unikt parti med Carl Toffel som draghjälp

Ett av mina favoritpartier får jag tyvärr inte rösta på eftersom jag inte bor i Vallentuna. Det är det internetdrivna direktdemokratipartiet Demoex som har en plats i Vallentuna kommunfullmäktige, och är det första parti i sitt slag i som tagit en plats i ett lokalt parlament i Europa. Jag har skrivit om Demoex tidigare för den som vill veta mer om partiets nyskapande politiska arbetssätt. Till min glädje ställer partiet upp igen i Vallentuna i år och deras valkampanj torde vara en av de mer udda i sverige. Tills sin hjälp har de nämligen ”Gycklaren Carl Toffel, dr Profet Sören och Appan”, skriver de på sin kampanjsida, som ”framför en sketch med jämna mellanrum på torget i Vallentuna under valrörelsen. I sketchen visar Carl Toffel doktorn en helt ny uppfinning, en cykel. Dr Profet Sören är mycket skeptisk och tror inte att den märkliga modellen kan fungera. Carl Toffel vågar inte riktigt pröva själv, men han har ju sin vän Appan. Carl Toffel övertalar Appan att försöka och det blir ett spännande experiment.”

Åk till Vallentuna och se, eller titta in på Demoex.net för att läsa allt om detta unika parti (bra mycket mer unikt än det s.k.unika partiet) som pekar med stadig hand mot framtidens medborgardrivna demokrati.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 reaktioner till “Ett riktigt unikt parti med Carl Toffel som draghjälp”

  1. Dang! om uttrycket tillåts. ja, det var ju högst intressant. jag har ju, som du kanske förståt, väntat på att ett e-demokratiparti med hela landet som plattfrom skulle komma. Och efter en snabb titt verkar ditt förslag vara just det. Med drag av World Parlament Experiment, fast IRL. Om jag får fråga (jag antar på avsändaren att du jobbar med detta): vad är era ambitioner?

Kommentarer är stängda.