Förlorar USA:s militär Al-Anbar provinsen?

Chefen för USA:s marinkårs underättelsetjänst i Irak släppte den 16 augusti en hemligstämplad rapport om läget i Iraks Al-Anbar-provins som uppenbarligen har diskuterats intensivt i militära kretsar. Col. Pete Devlins rapport målar en blek bild av USA:s möjligheter att vinna det politiska kriget i den Sunnidominerade Al-Anbar-provinsen som bland annat omfattar Fallujah och Ramadi, enligt militärer som sett dokumentet och pratat med Washington Post.

The officials described Col. Pete Devlin’s classified assessment of the dire state of Anbar as the first time that a senior U.S. military officer has filed so negative a report from Iraq. One Army officer summarized it as arguing that in Anbar province, ”We haven’t been defeated militarily but we have been defeated politically — and that’s where wars are won and lost.”

Den amerikanska bloggosfären har redan kastat sig över den här nyheten. Att militären vacklar är en skållhet potatis! Bland andra skriver Det Progressiva USA, Billmons Whiskey Bar och Mother Jones

Andra bloggar om: , , , ,