Busken, Tet och Irak

Det är egentligen ganska remarkabelt att Bushie nu erkänner att motståndets offensiv i Irak som dödat omkring 73 amerikanska soldater bara i oktober kan liknas vid nordvietnamesernas tet-offensiv som visserligen innebar en förlust för Vietcong men som vände opinionen i USA mot kriget. Antingen har karln fått ett meddelande från Gud att det är dags att sluta babbla om att ”hålla kursen” och medge att krävs ett nytt tänk när det gäller hans Irak-äventyr, eller så försöker han desperat att vinna röster inför det kongressval den 7 november som riskerar att sätta demokraterna i majoritet. Den nya pressekreteraren i Vita Huset, Tony Snow, går i spinn för att försöka förklara bort jämförelsen mellan Bush och President Lyndon Johnson.

”The important thing to remember is that the president is determined it’s not going to happen with Iraq, because you have a president who is determined to win,”

M.a.o: Bush har beslutat sig för att vinna och därför har Bush beslutat sig för att inte förlora. Huh? Snömoset når nya höjder.

Att det är en offensiv det handlar verkar vara ett korrekt antagande. Enligt USA:s arme har attackerna ökat med 22% under ramadan-månaden, bara i Bagdad. Vilket ungefär motsvarar ökningen i antalet civila offer jämfört med i maj i år. Nu har Iraks premiärminister också beslutat att inte längre lämna ut statistik över dödade från bårhus och begravningsplatser till FN vilket kan ses som ett beslut att lägga locket på när det gäller omfattningen av våldet.

Om Vita Huset söker efter en ny strategi i Irak så finns det en som ännu är oprövad: ta hem trupperna nu!

Andra bloggar om: , ,

2 reaktioner till “Busken, Tet och Irak”

  1. Läste själv Björn Kumms utmärkt intressanta bok för något halvår sedan. Den borde läsas av alla som är intresserade av något annat än den egna nya klänningen eller nya skivan.

    Vad gäller att USA drar sig ur Irak så är det ju inte heller någon bra och lycklig lösning precis. I så fall måste det även annat till.

    Allt detta visste ju de initierade redan före angreppet. och förutsade de. Men vad bryr sig konservativa idealister och galningar om verkligheten? De tror ju att de är Gud, eller att dom kan bestämma hur världen ska se ut bara genom ren viljekraft.

    USA:s operation i Irak liknar en slags gigantisk lobotomi, sticka in kniven och vrida runt lite, så får man se vad som händer!!

  2. Lobotomi-analogin fick mig att rysa till en kort stund. kanske kan man säga att usa trodde att man skulle göra en trepanation* men att man utförde en lobotomi. Jag antar att man har haft samma syn på folken i mellanöstern som britterna hade på indierna och afrikanerna. som ett slags outbildade vildar som man aldrig egentligen tagit med i räkningen. nu får man betala dyrt för sin arrogans.

    *gammal medicinsk term för att avlägsna tryck eller vätska från hjärnan genom att borra upp ett hål i skallbenet

Kommentarer är stängda.