Dem’s back!

Demokraterna är tillbaka! Majoritet i Representanthuset! Om några timmar kan det vara så att de också får majoritet i Senaten, om de vinner i Montana och Virginia där rösterna återstår att räkna. Det är framför allt ett glädjande besked för alla oss som varit starkt kritiska till kriget i Irak, för Demokraterna har helt klart blivit valda på en kritik mot kriget, och något kommer att behöva göras.

Andra bloggar om: , , , ,

2 reaktioner till “Dem’s back!”

  1. Och ändå röstade en majoritet demokratiska senatorer väl för förslaget som gav Bush befogenhet att agera mot Irak med våld om nödvändigt. Men när svårigheterna hopades sig och det inte gick särskilt snabbt försöker de skylla allt på republikanerna och Bush. Annars tycker jag att du har rätt att poängtera Irak som fråga i valrörelsen men enligt valundersökningar verkar fokus också ligga på annat som korruption, terrorism och ekonomin.

  2. tydligen lär också regionala frågor spelat en stor roll, men i de intervjuer med väljare och valarbetare som jag hört på BBC så pratar man också mycket om bushs ledarstil och ”sättet att sköta landet på” som anledningar att byta riktning.

Kommentarer är stängda.