Virginia blir en rysare

De senaste siffrorna från kongressvalet som NY Times publicerar visar att valet till Senaten kommer att bli en rysare. Dmokraterna behöver vinna de två delstater som återstår att räkna för att ta en majoritet och det ser ut att bli en riktig rysare. I montana leder den demokratiske utmanaren Jon Tester med 49% över republikanen Conrad Burns på 48,4 när 90% av distrikten är räknade. I Virginia leder den demokratiske utmanaren James webb med ynka 0,3%. Det kan leda till att rösterna måste räknas om vilket kommer att öka spänningen ytterligare. Huvva!

Uppdatering 15.20: Och det ser faktiskt ut som om både Webb och Tester tar de två sista platserna för demokraterna när 0,1 resp 0,2 % av rösterna återstår i Virginia resp. Montana, fast med minsta möjliga marginal: 0,3 resp 0,4% av rösterna! Inget finalresultat har presenteras för de två delstaterna ännu dock, så ett visst tålamod behövs ännu. Madre de Dios! Fira rep-hus-vinsten med Dayilkos så länge.

Uppdatering 17.45: Lennart analyserar valresultatet: ”Jag är säker på att européerna kände sig precis så här när de hörde att de allierade hade landstigit i Normandie år 1944. En av USA genom tidernas mörkaste perioder är på väg mot sitt slut.” Lättnad är ordet, sa Bull. Bio-reaktionärerna fick också på pälsen, skriver USAval.se. Från Montana och Virginia intet nytt.

Andra bloggar om: , , , ,