Montana kommer, Rumsfeld går

Så tjongade också Montana in på den demokratiska sidan i kongressvalet, och nu återstår bara Virginia för att senatsvalet skall vara klart. Som om den demokratiska euforin inte vore nog, så får Donald Rumsfeld sparken! Ok, han hade tjogvis med generaler mot sig. Visst, han är hatad av de amerikanska fotsoldaterna i Irak. Sure, han har vilselett både allmänhet och militär. Men ändå. Den första av Ronald Reagans Bush Seniors guldgossar och den första av centralfigurerna i den neokonservativa kretsen kring Project for a new American Century får nu foten (i rättvisans namn var väl också Colin Powell en av dom). Det är symboliskt.

Andra bloggar om: , , , ,

6 reaktioner till “Montana kommer, Rumsfeld går”

  1. Liberala Göteborgsposten efterfrågar idag ett åtal mot Rumsfeld vid tribunalen i Haag. ”Milosevis kom inte undan sina brott. Det bör inte heller Rumsfeld göra”. Tänka sig att de ställer samma krav som Proletären gjort i flera år. Vore spännande om fler borgerliga kunde joina up med GP!

  2. varför inte? det skulle ju göra USA än mer aggressiva och lockhedd martin skulle bli ännu hetare på marknaden vilket skulle öka på Bildts privata förmögenhet. det vore snarare konstigt om det inte hände 😉

  3. har karln ekonomiska intressen i Lockheed-martin också, menar du? Hrrm..detta borde man ju granska närmre i så fall. Finns det någon bra kartläggning av alla hans investeringar tro?
    Men jag håller med om att det verkligen är remarkabelt att liberal press torgför en sån åsikt.

Kommentarer är stängda.