En usel föreställning i amerikansk regi

Ghada Karmis debattartikel i dagens DN osar av ilska över västs dubbelmoral och arabvärldens tystnad i fallet med den nyss avrättade Saddam Husseins rättegång. Och jag är böjd att hålla med om mycket i artikeln. Politiken i Irak framstår allt mer som en pinsamt dålig iscenssättning där regissören och manusförfattaren USA tycks komma upp med den ena konceptet sämre än det andra samtidigt som skådespelarna har sin egen agenda. Vem som än skriver manus för denna katastrofala uppsättning borde snarast bli kickad. USA försöker gång på gång framställa sig som en säkerhets- och transportfirma för den Irakiska regeringen vilket framstår som pinsamt otrovärdigt. Tror man verkligen att folk skall köpa det eller sysslar man med kvalificerat önsketänkande? Vet inte den amerikanska militären att folk i väst numera har en inbyggd skepsis mot propagandistisk saluföring och att taktiken måste vara så mycket mer sofistikerad för att den skall framstå som trovärdig?

Nu vill också en av huvudrollsinnehavarna hoppa av föreställningen, nämligen den Irakiske Premiärministern Nouri Al Maliki. Jag förstår honom.

Andra bloggar om: , , ,

2 reaktioner till “En usel föreställning i amerikansk regi”

  1. God fortsätting på det nya året. Du börjar med en välskriven post. Länken funkade inte här så jag går och läser papperstidningen… Tack för tipset!/VS

Kommentarer är stängda.