Rykten: Ledeen död och krig mot Iran

Jag vet inte vad man skall likna vita huset vid? Terminator, kanske? Roboten från framtiden som förlorar kroppsdel efter kroppsdel och ändå kommer tillbaka för att i ett sista försök ge sig på hjältinnan Sarah Connor. Nu är Iran på tapeten igen (sic.)! Plötsligt surrar rykten om att ett krig är nära förestående, underblåsta av den nya policyn att försöka rensa Bagdad från Iranska nationalgardister som påstås finnas där. Baker-rapportens uppmaning att förhandla tycks ha körts genom pappers-strimlaren. Populäritetssiffror bryr Busken sig uppenbarligen inte heller om. Han skall ju rent statistiskt starta ett nytt krig vart tredje år så det är väl dags igen och fan vet om han ens kan tänka sig att avsluta sin sista period i Vita Huset utan att ha satt åtministone en bomb i Persernas rike. Att Fru Rice orkar åka omkring och prata fred i Palestina med en sån chef är ett mysterium.

Samtidigt kommer nu en ännu obekräftad blogg-rapport om att en av de mer obehagliga nykonnarna Michael Ledeen, med Iran som specialitet, skulle vara död. Detta enligt Jon Swift som påstår sig ha uppgifter från säkra, men anonyma källor. Jag har skrivit om Ledeen förut och då hans konspiratoriska ideer om att Tyskland och Frankrike försöker störta USA från tronen som stormakt genom att använda självmordsbombare. Han lär också ha sagt att USA ”måste plocka upp ett litet skitland ungefär vart tionde år och slänga det i väggen för att visa världen vem som bestämmer”. Ledeen fick dock inte se den invasion av Iran som han så hett eftertraktade, om nu uppgifterna om hans död stämmer.

Till sist ett tips om ytterligare en intressant Guardian-artikel (vad skulle jag göra utan the Guardian?). Ghaith Abdul-Ahad är en av de få reportrar som har lyckats intervjua ledare från Sunniternas motstådsgrupper. Han finner att det sekteristska våldet mellan Sunniter och Shiiter nu gjort att Sunniterna börjat prata om att inleda förhandlingar med den amerikanska ockupationsmakten.

Uppdatering: Dang! Måste tyvärr erkänna att jag troligen gått på en bluff. Det verkar som om rapporten om Ledeens död var en hoax, eller? Frågetecknen hopar sig. Ledeen intervjuas i Salon i alla fall, men den artikeln kan ju vara skriven för några dagar sedan.

Andra bloggar om: , , , , , ,

8 reaktioner till “Rykten: Ledeen död och krig mot Iran”

  1. Nå, jag tror att jag helt enklet ramlade över en satir som var för bra, helt enkelt och när DailyKos tog upp det verkade det ha substans. Hade jag känt till mer om debatten som följt på att Ledeen förklarat att Khamenei var död hade jag varit mer misstänksam. Men som sagt. Var är dementierna? Ledeen har inte publicerat något på sin Pajama-blog på tre dagar.

Kommentarer är stängda.