Jag börjar luta åt Obama

Jag har ännu inte bestämt vilken av de demokratiska presidentkandidaterna jag skall ge mitt stöd till (varför finns det inte någon bra motsvarighet till det engelska ordet ”endorse” i svenskan?). Inte för att mitt stöd kommer att betyda något, men det känns ändå viktigt att ta ställning för någon av kandidaterna. Med tanke på hur värdspolitiken ser ut så är det amerikanska presidentvalet fortfarande ett av de viktigaste val vi har i världen och egentligen borde alla få rösta i det.

Nu är det svårt att hitta någon riktigt progressiv kandidat bland de demokratiska kombattanterna men jag tror faktiskt att jag börjar luta åt Obama. Japp. Så är det. Det är framför allt hans tydliga uttalanden mot Irak-kriget som gör att jag nu dras djupare in i Obama-lägret. Obama är tydlig med att USA inte borde ha satt sina combat-boots i Irak till att börja med medan Clinton nu gör allt för att bortförklara varför hon röstade för kriget i kongressen.

Men Obama har en hel del att kämpa emot och högermedias ”smear”-maskin är nu i full gång. På senare tid försöker till exempel Fox News att behäfta Obama med dålig karma genom att påpeka att hans mellannamn är Hussein och ständigt ta upp hans muslimska bakgrund. Man använder till exempel nyckelord som ”madrassa” för att associera Obama med islamistisk extremism. se nedanstående video.


ABC om Obamas tal i Iowa

DN rapporterar att Clintons försprång minskar

Andra bloggar om: , , , , , , , ,