Underättelsetjänsterna dissar kriget mot terrorn

Dagens mest intressanta nyhet är väl att New York Times har fått läsa en hemligstämplad rapport från National Security Council (som DN beskriver som CIA:s tankesmedja) som är starkt kritiskt till hur Bush-administrationen har fört sitt ”krig mot terrorn” och bland annat bekräftar precis det som många redan framhållit, nämligen att kriget i Irak snarare ökat risken för terrorism i än tvärtom.

Reaktionen från Busken på den här rapporten lär väl bli något i stil med: ”the iraqi people are happy because they had free and fair elections and democracy and we will prevail in the war against whatever, yes we will prevail, we will prevail and now it is democracy in iraq” bladibladibla. Eller från Tony Blair: ”The London bombings on July 7 had nothing whatsoever, and I repeat: nothing whatsoever and just once more: aboslutely indeed nothing whatsoever, to do with the war in Iraq”.

Deprimerande!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 reaktioner till “Underättelsetjänsterna dissar kriget mot terrorn”

  1. Här får du ett långsökt orsaksammanhang, eller?

    Märkte inte du att fokusen i rapporten låg på att terroristceller har spridit sig till hela världen och att de frodas på internet? Passar buskens agenda precis, eller?

  2. visst passar det väl honom. hela kriget mot terrorn verkar ju som designat för ett långt utdraget krig på många fronter (Powell-doktrinen som den formuleras bl.a av Project for a New American Century) och om fienden sprider sig och växer så betyder det att han anser sig, med sin twistade logik, ha gjort rätt val. Hotet var så stort som han förutsade, trots att han varit med och skapat det. För tro inte att han kommer att medge att det var ett misstag att gå in i Irak.

Kommentarer är stängda.