Amerikanskt sjävmål i Bagdad, eller Libanon-scenariot?

För första gången sedan Irak invaderades tycker jag i dag lite synd om hökarna i Washington som verkar vara på en riktig hell-ride ned i mörkret. Bush slår snart i botten i opinionsmätningarna. I den senaste får han bara 33% av det amerikanska folkets stöd. Rumsfeld verkar alltmer pressad av sina generaler. Rapporter om att al-anbarprovinsen är förlorad läcker ut, för att inte tala om CIA-tankesmedjans läckta rapport om det prekära läget för USA:s styrkor i Irak. Som om detta inte vore nog så rapporterade reuters för en dryg timme sedan att en brand brutit ut i en ammunitionsdepå i Bagdads gröna zon där den amerikanska armen är förskansad vilket i sin tur utlöst en serie våldsamma explosioner. Inga rapporter om skadade eller dödade finns ännu. Branden kan förstås vara ett misstag, men många analytiker har varnat för att motståndet i Irak kan börja använda sig av Hezbollahs strategi under kriget i Libanon och skicka in raketer in i den gröna zonen. Om det är något sådant som har hänt, så kommer oron i USA för en slakt av amerikanska soldater att bli enorm.

BAGHDAD (Reuters) – A fire broke out at an ammunition dump at a U.S. base in southern Baghdad on Tuesday night, causing a series of explosions that rocked the capital, the U.S. military said in a statement.

/…/

Reuters reporters in central Baghdad heard more than 30 explosions, which began at about 11 p.m. (4 p.m. EDT).

The Interior Ministry said the blasts had shaken three neighborhoods close to Forward Operating Base Falcon in the southern district of Doura

.

Andra bloggar om: , ,