Bring´er on!

Det tog ungefär en dag för det ”nya arbetarpartiet” att tappa masken och visa sig från sin mest kulturkonservativa och nyliberala sida. Nu kommer det ena efter det andra fram, och ministrarna krumbuktar sig för att försöka ta sig ur medias grepp. Cecilia Stegö hävdar för pressen att hon inte betalt licensavgiften på grund av slarv eller något logistiskt problem, medan det enligt Resumé snarare handlar om att hon gjort det av ideologiska skäl.

Det är just de ideologiska motsättningarna som det kommer att bli intressant att följa när det gäller Stegö, om hon nu kommer att få sitta kvar (alliansen riskerar ju att få ett alltför digert brottsregister). För räkna med att hon kommer att få rejält med mothugg. Kultursektorn är, som en kommentatör uttryckte det, ”starkare än kulturpolitiken”, d.v.s: oavsett hur politikerna försöker påverka och styra den så är det ”business as usual” i kulturvärlden. Dess producentgrupper är vana vid att leva på havregrynsgröt om det skulle krävas, eller gå under jorden. Men den ideologiska debatten kommer säkert att nå nya höjder, och jag tror att kulturvärlden snarare kommer att vitaliseras och politiseras i sitt motstånd mot nyliberalismen och homo-economicus-tänket. Så ”bring’er on” som Bush skulle ha sagt.

Bloggvärlden och media formligen kokar om de nya ministrarnas klavertramp och jag är själv involverad i diskussioner på Isobel Hadley Kamptz blogg just nu. En insiktsfull postning hittar man hos Charlotte och Jakobs välformulerade och poetiska kommentar till Isobels postning måste läsas. En eloge också till Magnus Ljungvist för hans journalistiska grävande.

Andra bloggar om: , , ,

7 reaktioner till “Bring´er on!”

  1. Å andra sidan är det ju fantastiskt. ingen behöver följa några lagar som inte är, eller tror sig kunna bli minister någon gång – tjohej!

    Undrar om domstolarna är av samma uppfattning? Ska bli intressant att se om så är fallet.

  2. Sverige är på väg att bli en ”failed state”. Tjoho!
    Kan man inte åtala hela regeringen direkt, bara för säkerhets skull, och sen utreda minister för minister?

Kommentarer är stängda.