Bolton, Baker och Buskens dilemma

John R Bolton hoppar som USA:s FN-ambassadör sedan det stått klart att det inte finns något mandat för honom i kongressen, den nye amerikanske försvarsministern, Robert Gates, säger enligt DN att kriget i Irak inte kan vinnas och kongressens rapport från The Iraq Study Group (ISG) förväntas enligt förhandsryktena inkludera både en rekommendation att fasa ut trupperna i Irak under 18 månader men också detta, om man får tro BBC:

It is also thought to back the idea of a regional conference on Iraq involving Syria and Iran, with whom Washington has refused to negotiate directly.

Jag blir tvungen att nypa mig i armen. Visst har samtal varit på tapeten förut, men om ISG föreslår något som ovan, så är det verkligen inte fy skam. Vad skall då herr Buske göra? Han kan inte gärna ställa sig upp och prata om Iran och Syrien i termer av ”the axis of evil” (ni kan hela propagandapaketet), och samtidigt försöka inleda förhandlingar med sagda stater. Det är som att gå in i en radioaffär, förolämpa butiksinnehavaren och hans mamma, spotta på honom och samtidigt tro att man ska få en extra rabatt på den pryl man åtrår.

Andra bloggar om: , , , , ,