Illegal migrations-turism i Mexio

Turism kan ta sig i princip vilka former som helst i dessa dagar. I den Mexikanska delstaten Hidalgo kan du numera för 150 pesos (ca 14 dollar) få pröva på att ta dig in illegalt i USA nattetid. Det är förstås bara en simulerat gränskorsande, men realism utlovas och trippen inkluderar människosmugglare, gränspolis, och hela kitet. Mexikanska ñañú-indianer står bakom projektet och erfarenhet finns: Luis Santiago Hernández, en av initiativtagarna har korsat gränsen fem gånger illegalt. För att skruva till det ännu mer så menar Hernández att ”projektet kan genererera jobb för samhället så att innevånarna inte behöver emigrera till USA”. Tja, varför inte? När får vi se Europeiska äventyrsturister ta sig i simulerade båtfärder från Senegal till Europas kuster i skrangliga träbåtar?

Uppsnappat i Milenio


Det kan vara både obekvämt och jobbigt att turista

Andra bloggar om: , , , , ,

6 reaktioner till “Illegal migrations-turism i Mexio”

  1. Jisses, jag som trodde postmodernismen var på utdöende. Men ja, kan man välja att simulera problemen istället för att leva dem är det väl bra… Vi får hoppas.

  2. Och tjäna en liten hacka på kuppen dessutom (simulationen är ju bra mycket billigare än the real stuff förstås), samtidigt som man minskar det verkliga fenomen man simulerar, om än minimalt. Mycket smart.

  3. jag antar att det är ett privat företag som ligger bakom? tänk om mexikanska staten skulle finansiera träning i illegal immigration…

  4. Jag vill lyfta fram att de faktiskt tillhandahåller en tjänst här. Det ger ju den sympatiska effekten att det skapar ett mervärde samtidigt som det är ekologisk hållbart….

  5. Det är inget privat företag som arrar det här Björn, utan den lokala ursprungsbefolkningen. Deras tillgång är, om jag har fattat artikeln rätt (min spanska är lite svajjig) är att de lokala samhällena i trakten administrerar en stor ekopark där simulationerna genomförs.

Kommentarer är stängda.