Nattnotiser

Det blev inte mycket till bloggande i dag, men här är i alla fall några notiser och bloggplock.

Surfningens vägar äro outgrundliga: Via Pierre Gilly hittar jag till en artikel i vanity Fair av den förre världsbankschefen och globaliseringskritikern Joseph Stiglitz, i vilken han riktar bitande kritik mot Bush’s ekonomiska politik som förutom det faktum att kriget i Irak slukat enorma summor med pengar som kunde ha använts bättre också sett till att ytterligare ge åt de rika. Under läsningen blev jag lite nyfiken på att vet mer om hur utvecklingen av de amerikanska reallönerna sett ut sedan femtiotalet, och på Workinglife.org får jag veta att reallönen för alla privatanställda (jordbruket undantaget, fråga mig inte varför) i USA i princip är oförändrad mellan 1964 och 2004. Än mer intressant är det att få veta att realvärdet av minimilönen i USA i princip också den är oförändrad sedan 1960. Amerikanska löntagare har med andra ord inte fått det ett dugg bättre på 40 år! Det är inte vad jag kallar framsteg.

Guardian rapporterar att fastighetsmäklaren Anglo-Saxon Real Estate säljer fastigheter under byggnation i Israel på den brittiska marknaden och det skulle väl inte alls vara märkvärdigt om det inte vore så att tomterna ligger på västbanken, på den palestinska sidan av 1967 år gräns i anslutning till olika bosättningar och därmed kan betraktas som illegala enligt alla herrans färdplaner och resolutioner som Israel struntar fullkomligt i. Försäljningsdriven är ett led i den Israeliska politiken att i princip dela västbanken i en nordlig och en sydlig del. Här finns kanske en möjlighet för fredsaktivister på båda sidor av muren. Varför inte köpa ett hus på västbanken och göra till högkvarter? Nedan en lista på några objekt från Anglo Saxons hemsida.

Till sist vill jag uppmärksamma Jimpans utmärkta genomgång av begreppet ”ekofascism” och hur den förhåller sig till den gröna ideologin. Från ljus- till djupaste mörkgrönt för att inte säga grönbrunt skulle man kunna säga. Detta med anledning av debatten omkring Eric-Pekka Auvinens massmord nyligen.

Med detta önskar jag en god natt!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,